Muradiye'de, 'Doğu'dan Batı'ya Halk Oyunları' Projesi

Van'ın Muradiye ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanarak SODES'e sunulan "Doğu'dan Batı'ya Halk Oyunları" Projesi kapsamında çalışmalarını yürüten halk oyunları ekibine eşofman ve spor ayakkabı hediye edildi.

İlçede bulunan Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 24 kişilik halk oyunları ekibinin çalışmalarını izleyen Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yavuz Solmaz, sahnelenen oyuna ve öğrencilerin yeteneğine hayran kaldığını bildirdi.
Hazırlanan projeyle ilçedeki 3 ayrı okulda Ege, Rize ve Van yörelerine ait oyunları öğrenen öğrencilerin yıldızlar kategorisinde il ve bölge elemelerine hazırlandıklarını belirten Solmaz, öğrencilerin rahat çalışması için tüm kursiyer öğrencilere eşofman takımı ve spor ayakkabı hediye etti.
Öğrencilerin halk oyunlarına ilgisinin kendilerini memnun ettiğini belirten Solmaz, "Kursiyerlerin 2 ay gibi kısa bir sürede il elemelerine katılabilecek düzeye ulaşmaları bizi gururlandırmıştır. Bu özverili çalışmanın mimarı eğitmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Öğrencilerimiz buradaki başarılı çalışmalarını İnşallah derslerinde de göstererek yeteneklerini taçlandıracaklardır" dedi.

Kaynak: AA