Başkan Adayı Kalay, Baro Başkanlığını Ziyaret Etti

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay seçim çalışmaları çerçevesinde, Bartın Baro Başkanlığını ziyaret etti.

Başkan Adayı Kalay, Baro Başkanlığını Ziyaret Etti

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay beraberinde Belediye Meclis Üyesi adayları Avukat Orhan Ağdacı ve Sanem Çöme ile birlikte, Bartın Baro Başkanı Kamil Altan’ı ziyaret etti.

Baro ziyaretinde bir süre avukatlarla sohbet eden Kalay, burada yaptığı konuşmada, “Baromuz ve avukatlarımız bizim için önemlidir. Avukat ve hukukçu hizmetine de belediye hizmetlerinde artık büyük oranda ihtiyaç var. Her konunun sonuçta hukuki yönü de var. Dolayısıyla sizler bizler için Türkiye için Bartın için çok önemlisiniz. Bizim çıktığımız yol bir hizmet yarışı. Demokratik bir yarış. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Herkes Bartın’a hizmet etmek için aday oluyor. Ben hiçbir aday arkadaşımızın başka bir düşüncesi olduğuna inanmıyorum. Burada iktidar partisinden aday olmak ayrı avantajları var. Bartın’ın şimdiye kadar iktidar partisiyle birlikte çalıştığı kısa bir dönemde bile en büyük kazanım Bartın’ın il olmasıydı. Biz Bartın’da şuan nelerden memnunsak, üniversite geldiyse, bütün müdürlükler kurulduysa, bunların personelleri arttıysa, yapılan yatırımla arttıysa hepsini il olmasına borçludur. Türkiye’de 81 tane il var. Bir karar alınırken 81 ile göre alınıyor. Büyük yatırımlar alınırken ilçeler değil, iller baz alınıyor. O dönemde il olmasaydık biz, tahminen 15 bin nüfuslu Devrek’ten Çaycuma’dan küçük seviyede bir ilçe olarak kalırdık. Göçün çok fazla olduğunu görürdük. Şuanda bütün o dönemin nimetlerinden faydalanıyoruz. Biz nasip olursa çok güzel projelerimiz var. Bartın’da belediyecilik anlamında ciddi sıkıntılar var. Bunu herhangi birisini suçlamak için söylemiyorum. Belediyeye baktığınız zaman nelerle meşgul olur. Su, kanalizasyon, çöp, yol, hava kirliliği, imar belediyenin meşgul olduğu alanlardır” dedi.

KALAY: “BARTIN’IN SU KONUSUNDA CİDDİ SORUNLARI VAR”
Su konusunda Bartın’ın ciddi sorunları olduğunu vurgulayan Kalay, “Bu konuların hepsinde Bartın’da ciddi sorunlar yaşandığını görüyoruz. Bartın’da şuanda bir arıtma sistemi yok. Musluklarımızdan çamurlu su akıyor. Ben bunları suçlu aramak için söylemiyorum. Geçtiğimiz dönemlerde ama maalesef Davut Fırıncıoğlu döneminde değişmiş bizim isale hattımız. Çöplüğümüz İnkumu’nda ayrı bir sıkıntı. Bununla ilgili katı atıklar bertaraf sistemi gerekiyor. Doğalgazın hızlı bir şekilde dağıtılmasıyla hava kirliliğinin önlenmesi, yol sorunu olarak Bartın artık bu çevre yolu içerisinde, çevre yolu özelliği kalmayan yol içerisinde sıkışmış bir vaziyette” dedi.

KALAY: “BARTIN’IN DIŞARIYA DOĞRU BÜYÜTÜLMESİ LAZIM”
Bartın’ı büyütmek için ciddi projelerinin olduğunu söyleyen Kalay, “Bartın’ın dışarıya doğru büyütülmesi lazımdır. Bartın’ın parası gelmiş olan TOKİ köprüsü bile yapılamadı. İl olarak Bartın tahmin ediyorum en çok çıkmaz sokakların olduğu illerden biridir. Bunlarında uygun şekilde yol ağına katılması lazım. Onun dışında Bartın’ı geliştirecek, vizyonunu değiştirecek projelerimiz var. Sosyal projeler anlamında, Bartın’da birçok eksikler var. Bir nikâh salonumuz yok. 60’lı yıllarda yapılan nikah salonu ihtiyaçlara cevap vermiyor. Her türlü etkinlik orada yapılıyor. Bizim modern bir nikah salonu ve kapalı pazar yerine ihtiyacımız var. Onun dışında kadınlar için yaşlılar için engelliler için gençler için ayrı projelerimiz var. Bunların hepsini önümüzdeki 5 yıl için görev bize düşerse bu projeleri gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA