Kaçak Avcı Denetimine Jandarmadan Destek

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nün gece yaptığı kaçak avcı denetimine jandarma da destek verdi.

Orman ve Su İşleri Av Koruma ekipleri ile Tuzluca Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yaban hayvanlarının barınak yeri olan Aras Havzası ve Yukarı Çıyrıklı köyünde usulsüz ve kaçak yapılan gece avını önlemek için denetim yaptı. Denetimlerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, avcıların uyması gereken usul ve esasların belli olduğunu ifade ederek, av komisyon kararlarında, avcılar için avlanma zamanın gün doğumundan bir saat öncesi ile gün batımından bir saat sonrası olduğunu, bu vakitler dışında avlanmanın yasak olduğunu belirtti.

Bu yasaklara uymayanlara gerekli yasal işlemlerin yapıldığını vurgulayan Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Özellikle yaban hayvanlarının beslenme alanlarına tuzak kurarak avlanan, gece avına çıkan kaçak avcıların silah ve kullandıkları araçlara el konulacak, mülkiyeti kamuya geçirilecektir. 26 lira ile 14 bin 651 lira arasında idari para ve avladıkları hayvan başına 50 lira ile 60 bin lira arasında tazminat cezası uygulanacaktır. Bizde bu sorunlarla karşılaşmak istemiyoruz. Gece bile denetime çıkıyoruz. Bizim yaptığımız denetimlerimize Mehmetçik de destek verdi. Askerlerimiz de bizimle beraber kaçak avcılarla mücadele içerisindeler. Bu denetimlerimiz sürekli olacak. Biz Mehmetçiklerimizle birlikte kaçak avcılara fırsat vermeyeceğiz."
Kaynak: AA