Şeker Hastası Paletli Ambulans İle Kurtarıldı

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Batıbeyli köyünde şeker hastası vatandaş, 4 saatlik zorlu uğraştan sonra hastaneye kaldırıldı.

Şeker Hastası Paletli Ambulans İle Kurtarıldı

Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Batıbeyli köyünde 4 gündür bir şey yiyemeyen şeker hastası Mücahit Polat, hastaneye ulaştırılması için köy muhtarı Cemallettin Işık, sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi.
Yolun ulaşıma kapalı olmasından dolayı tekerlekli ambulansı köye göndermeyen 112 Acil Servis ekipleri, bölgeye paletli ambulans gönderdi. Paletli ambulans, 10 kilometrelik zorlu yolculuğun adından köye ulaşabildi. Evinde ilk müdahalesi yapılan Polat, daha sonra Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Köy muhtarı Cemalletin Şahin’in, hastanın 3 gündür bir şey yemediğini, yaşlı olduğundan dolayı da rahatsızlandığını söyledi.

Sağlık ekiplerini aradığını ifade eden Şahin, sağ olsunlar kısa sürede paletli ambulansla köye geldiler. Bu duyarlılıklarından dolayı sağlık ekiplerine çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Hastamız 3 gündür bir şey yemedi. Hastamız baya yoğun ve yaşlı hastadır” dedi.

Sağlık ekibiyle birlikte köye gelen 112 Komuta Merkezi Doktoru İlyas Karayel ise ”Hastamız şeker hastası. 10 yıllık bir şeker hastalığı öyküsü var. Hastamız 4 gündür genel durum bozukluğu şikayeti ile evinde yatıyor. Köy yolları kapalı olması sebebiyle yaklaşık 3,5 saat uğraş sonucunda hastamıza ulaştık. Şimdi hastamızı aldık canla başla hastalarımız için uğraşıyoruz. Bütün ekiplerimize buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Hasta kapalı köy yolundan paletli ambulansla getirildikten sonra açık yolda normal ambulansa bindirilerek Ağrı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Kaynak: İHA