Bbp Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dört savcının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin "HSYK'da 5'e karşı 2 kararla alınmış olsa da, şeklen hukuki temele dayanıyor görünse de milletin vicdanında siyasi bir karar olduğu gerçektir" dedi.

Destici, Mekke'nin fethinin 1384. yılı dolayısıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılının yolsuzluklarla anılan bir yıl olduğunu, bu yılda Soma ve Ermenek'te büyük işçi ölümlerine neden olan maden faciaları yaşandığını söyledi.

Hukuka olan güvenin zedelendiğini ve demokrasinin geriye gittiğini savunan Destici, "İnşallah 2015 yılı herkes için yeni bir başlangıç olur. Bütün kesimler için barışma, kucaklaşma ve helalleşme yılı olur. Biz BBP olarak bunun öncülüğünü yapmaya hazırız. 2015'in tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyoruz" diye konuştu.

Destici, bir gazetecinin "Dört savcının görevden alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
"HSYK'da 5'e karşı 2 kararla alınmış olsa da, şeklen hukuki temele dayanıyor görünse de milletin vicdanında siyasi bir karar olduğu gerçektir. Yani bizim beklentimiz hiç kimseye bu konuda bir haksızlık yapılmasın. Eğer gerçekten hukuk dışına çıkan kanun tanımayan varsa elbette ki bunlar hukuk içinde cezasını görsün ama siyaset, hukuka müdahale etmesin. Siyasetin eli hukukun içinde gezmesin. Hukukun bağımsızlığına ve tarafsızlığına herkes saygı göstersin."
Kaynak: AA