Orman Köylüsüne İş Makinesi Desteği

Orman Köylerini Destekleme ve Yerinde Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kapsamında alınan 2 traktör kepçe, Malkara ilçesindeki köylülere teslim edildi.

İbribey ve Karacahalil Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri tarafından başvurusu yapılan iş makinesi desteği talebi kabul edildi.
İstanbul Orman Müdürü Zekeriya Mere, araçların teslimi dolayısıyla düzenlenen törende, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş makinelerinin maliyetinin yaklaşık 320 bin lira olduğunu söyledi.

Makinelerin yüzde 20'sinin hibe destekli olduğunu belirten Mere, "Biz bu iş makinelerini verdiğimiz köylerimize Orman Bölge Müdürlüğü olarak iş de vereceğiz ki makinelerini daha rahat ödeyebilsinler. Tekirdağ'a bu yıl 1 milyon liralık bir ORKÖY desteği sağladık. Bu rakam 2015'te daha da artacaktır" diye konuştu.

Daha sonra, Mere, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, köy muhtarları ve tarımsal kalkınma kooperatifi başkanları, iş makinelerinin kurdelesini keserek anahtarlarını teslim etti.
Törenin ardından Orman Genel Müdürlüğünün projesi kapsamında ilçedeki Atatürk Heykeli önünde vatandaşlara bin 500 fidan dağıtıldı.
Kaynak: AA