Meslek Yüksekokulu Yararına Güreştiler

Geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene geliri Akdeniz Üniversitesi Demre Meslek Yüksekokuluna bağışlanacak olan Geleneksel Demre Deve Güreşleri'nin yedincisi düzenlendi. 80 devenin güreştirildiği alandaki mücadele renkli görüntülere sahne oldu.

Demre Belediyesi ve Demre Deveciler Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen festival, Beymelek eski Hal Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlçe Müftüsü Bahattin Ataklı'nın dua merasimiyle başlayan güreşlerde Demre Deveciler Derneği Başkanı Necati Sarıca, "Bu sene gelenekselleşmiş deve güreşlerimizin yedincisini gerçekleştiriyoruz. Güreşlerden elde edeceğimiz geliri ilçemize yapılacak olan üniversitemize katkı sağlamak için bağışlayacağız. Bu güzel amaç için burada toplanan ve yardımlarıyla katkıda bulunan bütün deve sahipleri ve ilçe halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Gelirinin Akdeniz Üniversitesi Demre Meslek Yüksekokulu için kullanılması kararlaştırılan festivale Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı katıldı.

Kaynak: AA