Nişantaşı'nda silahlı saldırı!

Vedat Şahin ve yanındaki Ferdi Topal, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Nişantaşı'nda silahlı saldırı!
Nişantaşı'nda silahlı saldırı!
İstanbul’da dün öğle saatlarinde Sarıyer’de gerçekleşen silahlı saldırının ardından, akşam 22.00 sıralarında da suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, evinden çıkarak yanında korumaları olduğu öğrenilen Ferdi Topal ve Enver Aydın ile park halindeki aracına doğru yürürken, yanına yaklaşan bir otomobilden uzun namlulu otomatik silahlarla saldırıya uğradı.

Saldırıda, Şahin ile korumaları Topal ve Aydın ağır yaralandı. Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Şahin ve Topal, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aydın’ın ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırının yaşandığı sokağı güvenlik şeridine alan polis, yolu araç trafiğine de kapattı.

Olay yeri inceleme ekipleri, kurşun isabet eden binalarda ve olayın meydana geldiği kaldırımda inceleme yaparak delil topladı. MOBESE ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, 4 kişi oldukları belirtilen saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Polis, yıllar önce Saral ve Şahin grupları arasında yaşanan çatışmaların yeniden alevlenmesinden şüpheleniyor.

SARAL VE ŞAHİN HESAPLAŞMASI

Organize suç örgütlerinin en kanlı kavgası, Sedat Şahin ve Hüseyin Saral grubu arasında yaşandı. Yıllar önce İstanbul’da başlayan hesaplaşma, İtalya’ya kadar uzandı. İki grup arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi öldü, 1 kişi felç oldu, 3 kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne göre, Hüseyin Saral ve Sedat Şahin grupları arasındaki “hesaplaşma”- nın başlangıcı ilk çatışmanın yaşandığı 2004 yılına dayanıyor. İlk çatışma, 4 Ekim 2004’te Kadıköy’deki bir döviz bürosunda silahların patlamasıyla yaşandı. Olay, kayıtlara “Saral-Şahin hesaplaşması” olarak geçti. Hüseyin Saral’ın adamı Mert Altan Sarıyıldız ile Sedat Şahin’in yeğeni Zekeriya Kocaman, silahlı çatışmaya girdi. Sarıyıldız’ın açtığı ateş sonucu Kocaman felç oldu.

Sedat Şahin, yaşanan bu olaydan Hüseyin Saral’ı sorumlu tuttu. İki mafya grubu arasında yapılan görüşmelerde Hüseyin Saral bu suçlamaları kabul etmedi. Ancak tetikçi Sarıyıldız ile birlikte İtalya’ya gitti. İtalya polisi ikiliyi tutukladı. Hüseyin Saral, tahliye olduktan sonra 31 Ocak 2005 günü Roma’da sokak ortasında iddiaya göre Sedat Şahin’in adamları tarafından öldürüldü. Ardından yaşanan olaylarda İstanbul Vatan Caddesi’nde bir galeri kana bulandı. Bir avukat, bürosunda vuruldu. Beşiktaş’taki bir nargile salonu kurşunlandı. Eski Beşiktaş Ülkü Ocağı Başkanı otomobilde öldürüldü. Bayrampaşa da 2 cinayete sahne oldu.

İSTANBUL'UN 6 AYLIK KAN BİLANÇOSU

İstanbul’da mayıs ayından bu yana yaşanan silahlı saldırılar:

-15 Mayıs Eyüp: 1 ölü, 4 yaralı.

-1 Haziran Sultangazi: 1 ölü, 3 yaralı.

-26 Eylül Büyükçekmece: 1 ölü, 1 yaralı.

-3 Kasım Şişli: 1 ölü.

-5 Kasım: Onur Özbizerdik, hapisten çıktıktan 12 saat sonra bir eğlence merkezinde güvenlik görevlisini bacağından vurdu.

-27 Kasım Kartal: 3 yaralı.

-3 Aralık’ta Fatih: 1 kişi ölü, 3 yaralı.

-6 Aralık Fatih: 4 kişi polise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

-8 Aralık: Ergenekon davası zanlısı Fatih Derdiyok, silahlı çatışmada öldürüldü.

-10 Aralık: Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari, suikast sonucu öldürüldü.

-19 Aralık Okmeydanı: 2 yaralı.

-20 Aralık Nişantaşı: 1 ölü, 2 yaralı.



SEDAT ŞAHİN KİMDİR?

Sedat Şahin ve adamlarına yönelik Kasım 2005'te düzenlenen operasyonda tutuklanmış ve hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla dava açılmıştı. Sedat Şahin'in de arasında bulunduğu 53 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesi ile bir iş adamının öldürülmesine teşebbüs etme olaylarının da aralarında bulunduğu 6 eyleme yer verilmişti. Sedat Şahin'in 3 kez uygulanmak üzere, “taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçundan ağır müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Şahin'in ayrıca “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” ile “gasp” suçlarından da 4,5 ile 29 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Şahin ve beraberindekiler 2010 yılında yaptıkları başvuru neticesinde tahliye olmuştu.

Nişantaşı'nda silahlı saldırı!