Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi Toplandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve talepte bulunan diğer ülkelerle 1 Ocak 2015'te resmen hayata geçecek Avrasya Ekonomik Birliği arasında serbest ticaret anlaşması üzerinde çalıştıklarını söyledi .

Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi Rusya'nın başkenti Moskova'da toplandı.
Kremlin Sarayı'ndaki zirveye, Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan katıldı.

Toplantıda konuşan Putin, Avrasya Ekonomik Birliği'nin, ilgi gösteren ülkeler için açık olduğunu söyledi.

Vienam ile serbest ticaret anlaşmasında son aşamaya girildiğini belirten Putin, "Türkiye, İsrail ve Hindistan'la da benzer anlaşma üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Birliğe ilgi gösteren ülke sayısının arttığına vurgu yapan Putin, Birliğin 170 milyon tüketiciyi kapsadığının altını çizdi.
Öte yandan Kırgızistan ve Ermenistan, Rusya, Belarus ve Kazakistan'ın oluşturduğu ve 1 Ocak 2015'te resmen hayata geçecek olan Avrasya Ekonomik Birliği'ne kabul edildi.
Putin, "Kırgızistan ve Ermenistan'ın birliğe katılmalarının bu ülkelerin temel ulusal çıkarlarına cevap verdiğine ve sosyoekonomik kalkınmaları için geniş ufuklar açtığına eminiz" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA