Mısır'da Mübarek'in Beraat Kararına Tepkiler

Mısır güvenlik güçleri, başkent Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in beraat kararını protesto eden göstericilere müdahale etti.

Mübarek'in beraat kararının ardından sokağa çıkma çağrılarının yapıldığı ülkede, 25 Ocak Devrimi'nin sembolü haline gelen Tahrir Meydanı'nın bitişiğinde yer alan Abdulmunim Riyad Meydanı'na çok sayıda kişi katıldı.

Polis, yönetim karşıtı sloganlar atan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.
Başkentteki Gazeteciler Sendikası binası önünde toplanan bir grup da gazetecilere yönelik ihlalleri ve devrik cumhurbaşkanı hakkında verilen kararı kınayarak gösteri düzenledi.

Öte yandan Beni Suveyf'te de aynı amaçla düzenlenmek istenen gösteriye müdahale eden polis, grubu dağıtarak göstericilerin eylem yapmalarına izin vermedi.
Mısır'da, Mübarek, oğulları ve dönemin İçişleri Bakanı ile yardımcılarının yargılandığı davada mahkeme, "25 Ocak Devrimi sırasında göstericileri öldürmek" iddiasıyla "hakkında dava açılamayacağına" karar verdiği Mübarek'in, "İsrail'e doğalgaz satışı yoluyla yolsuzluk yaptığı" suçlamasından beraatine hükmetmiş, "haksız kazanç sağlama ve rüşvet" davasının ise zaman aşımına uğradığına karar vermişti.
Başsavcılık da bugün Mübarek ile dönemin İçişleri Bakanı Habib Adli ve 6 yardımcısı hakkında verilen beraat kararına itiraz edeceğini bildirmişti.
Kaynak: AA