Balkan Türk Eğitim Vakfı’ndan Dündar’a Ziyaret

Balkan Türk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Balkan Türk Eğitim Vakfı’ndan Dündar’a Ziyaret
Güçlü ve dünyaya yön veren bir Türkiye için eğitimin önemine dikkat çeken Dündar, “Bu yönde atılacak her adım, ülkemize yapılacak en büyük yatırımdır” dedi.


Balkan Türk Eğitim Vakfı yöneticilerini makamında ağırlayan Mustafa Dündar, vakfın çalışmaları hakkında Başkan Şahin ve yönetim kurulu üyelerinden bilgi aldı. Türkiye ve Balkan ülkelerindeki eğitim sistemi ile eğitim altyapısı gibi konuların konuşulduğu görüşmede, belediyenin eğitim alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “İlçedeki okullarımızın tamamına yakınında, fiziki ihtiyaçların yanında, eğitimlerine doğrudan katkı sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Geleceğimizin teminatı, güçlü Türkiye’nin mimarı çocuklarımıza kitap ve kırtasiye yardımında bulunduk. LGS’ye hazırlanmalarına yardımcı olacak kaynak yayınlar oluşturup çocuklarımıza dağıttık. Anaokullarımıza oyun grupları kurduk” dedi.

Mevcut okullara verdikleri desteklerin dışında, uluslararası seviyede eğitim verecek, ilçe tarihinin en büyük eğitim yatırımı olan Murat Hüdavendigar Lisesi inşaatının hızla yükseldiğini ifade eden Dündar, “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için yaptığımız çalışmalar her zaman önceliğimiz oldu. Yaptığımız her yatırımda çocuklarımızın geleceğini planlayarak hareket ediyoruz. Eğitim alanında atılacak her adım, geleceğimize yapılacak en büyük yatırımdır” dedi.

Balkan Türk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ise, kurdukları vakfın Türkiye’deki 4 eğitim vakfından biri olduğunu söyledi.

2 yıllık kuruluş sürecinin ardından 2 ay önce vakfın kuruluşunun onaylandığını ifade eden Şahin, “Vakfımızın hedefi yüksek öğrenim öğrencileri. Bu gün yaklaşık 40 bin liralık eğitim bursu veriyoruz. Balkan ülkelerinde okuyan lise son sınıfı öğrencilerine yönelik, Uludağ Üniversitemiz ile ortak projeler geliştiriyoruz. Onların meslek seçmelerine yardımcı oluyoruz. Hedefimiz, bu çalışmalarımızı genişleterek sürdürmek” diye konuştu.

Kaynak: İHA