Köy Yollarına 40 Milyonluk Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı ilçesinde 14 köyü Antalya-Burdur karayoluna bağlayan, yer yer çökmelerin yaşandığı, çukurlarla dolu grup yolunu alt yapısıyla birlikte yeniden yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, 2014 yılında köy yollarına 40 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Döşemealtı ilçesindeki köy yollarını yeniden ele alıyor. Daha önce köyler arası bağlantı yollarını asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi’nin Kovanlık, Selimiye, Karataş, Ilıca, Camili, Killik, Karaveliler, Ekşili, Kevşiller, Dereli, Aşağıoba, Ağırtaş köylerini Burdur-Antalya karayoluna bağlayan grup yolunu yeniden yaptığı ifade edildi. Yolun kazınarak, çökmeye karşı zemine taş döşendiği bildirilirken, altyapı çalışmasından sonra 10 kilometre uzunluğundaki grup yolunun sıcak asfalt ile kaplanacağı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Döşemealtı Koordinatörü Nurettin Tursun ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Ural yol çalışmalarını yerinde inceledi. Akdemir, Büyükşehir’in ilçelerdeki köy yollarının yapımına büyük önem verdiğini belirterek, “Bu bölge halkı için bu yol çok önemli. İlk olarak yolun altyapısını yapıyoruz. Daha sonra sıcak asfalt dökeceğiz. Standartlara uygun bir yol yapıyoruz. 2014 yılında yaklaşık 40 milyon TL’lik bir yatırım ile köy yollarını yaptık. 2015 yılında daha büyük bir bütçe ile köy yollarının yapımına devam edeceğiz” dedi.

Döşemealtı Koordinatörü Nurettin Tursun ise, Büyükşehir Belediyesi ile hizmet farkı yaşandığını söylerken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e teşekkür ediyoruz. 14 köyümüz için bu yol iyi gelecek” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Ural ise, yolu her gün binlerce kişinin kullandığını, fabrikalara ve Antalya’ya gidip gelen vatandaşların artık daha rahat ulaşacağını kaydetti.

Kaynak: İHA