CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'köşk' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'köşk' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Ermenek'teki madencilerin kendisine 124 kez mektup yazdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Duvara yazıyorlar. İnsanlar toprak altında kalıyor. Onlar korumalarıyla oraya gidiyor. Sizin orada ne işiniz var? O ölenlerin kanları sizin yakanızdadır, bunu unutmayın" dedi.

Yer altında çalışan maden işçilerinin eşlerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Değerli arkadaşlarım. Yaşam odası denen bir şey var. Yer altında yaşam odası denen bir bölge var. İşçiler oraya gittiğinde uzun süre sağ kalabiliyor ve herhangi bir ölüm olmuyor. Kanun geldi Meclis'e. Gelin yaşam odası yapalım dedik, teklifi verdik. Sizin partiniz, halkın partisi olarak bu madenlerde ölüm olmasın dedik" ifadelerini kullandı.

"Kalkmışlar kendilerine saray yapıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "1 katrilyon 370 trilyon liraya saray yapıyorlar. Senin eşinin yaşam odası için 100 milyon lira ayırmıyor, kendisine beyefendi bin odalı saray yaptırıyor. Hala uyanmayacak mısın değerli kardeşim? Yer altında tamam. Düzelteceğiz, insanlar güven içinde inecekler. Aklı kullanacağız, sosyal devleti ayağa kaldıracağız. Yer altında çalışan akşam huzur içinde evine gitsin" diye konuştu.

"SİGARA İÇEN GENÇLERE KIZIYORLAR"

"Yer üstündekiler çok mu rahat?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Mevsimlik işçilik de dramdır. Aile boyu kadın, çoluk, çocuk hep beraber giderler. Zeytin, pamuk, fındık, elma toplamaya giderler. Tek güvenceleri dayıbaşı. Onun iki dudağına bakarlar. Sosyal devlet nerede? Sosyal devleti kim ayağa kaldıracak? Bunlar neden bu insanların sorunlarıyla ilgilenmezler. İnsanı sevmiyor musun sen? İnsanı ancak sana rüşvet verdiği zaman mı seversin? Sigara içen gençlere kızıyorlar, ceza kesiyorlar. Eyvallah kızın. Peki o bakanların çocukları kapalı mekanlarda rüşvet alırken neden itiraz etmiyorsun?" ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMANLIKTA ÖYLE BİR KURAL YOK"
"Neden diyoruz 'gitmeyin kirlenmeyin' diye, bunun için diyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Madem ki kul hakkı yemek en büyük günahtır. En büyük günahı işleyene neden oy veriyorsun? Çalıyor ama iş yapıyor diyorlar. Müslümanlıkta öyle bir kural yok. Çalmayacaksın, adam gibi iş yapacaksın. Milletin vergileriyle bin odalı kaçak saray yapıyorsun. O sarayı CHP iktidarında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne tahsis edeceğiz. Bu iktidar bitmiştir. Bu iktidarın Türkiye'ye acı ve gözyaşından başka vereceği bir şey yoktur. Gırtlaklarına kadar dolarlara boğulmuş durumdalar. Benim derdim bu ülkedeki işsiz insan. Her evde tencere kaynayacak derdimiz o. Her evde huzur olacak. Eğer biz bunu yapabilirsek o güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."
Kaynak: İHA