Beş Metrelik Piton, 7 Yıldır İzleyici Karşısında

Yurt içi ve dışında 2004 yılından bu yana gösteriler yapan Uluslararası Avrasya Sirki'nde, 7 senedir izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatan beyaz kaplan pitonunun, yumurtadan ilk çıktığında bir karış olan boyu beş metreye ulaştı.

Sirkin kurucusu ve sanat yönetmeni Servet Yalçın, AA muhabirine, Karesi Belediyesinin katkılarıyla 15-30 Kasım'da Balıkesir'de gösteriler yaptıklarını söyledi.

Yok olmaya yüz tutmuş geleneksel seyirlik sanatları halka tanıtmak için yola çıktıklarını, ip cambazlığı, parende, ateş yutan adam, akrobasi hareketleri, kılıç, palyaçolar, sihirbazlık, yüksek hava, sevimli hayvanlar ve dev piton yılan gösterileri yaptıklarını anlatan Yalçın, 2004'ten bu yana hizmet verdiklerini belirtti.

Türkiye ile Kuzey Afrika ve Balkan ülkelerinde, Suriye, Irak ve İran'da binlerce gösteri sunduklarını ifade eden Yalçın, etkinliklerinde beyaz kaplan pitonunu 7 yıldır kullandıklarını dile getirdi.
Yalçın, izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatan bu yılan türünün, nesli tükenme üzere olan canlılardan olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Elimizdeki, türünün en büyüklerinden biri. Yumurtadan çıktığından beri bizimle. 14 yıl önce yumurtadan çıktığında boyu bir karıştı. 7 yıl önce gösterilere katıldığında 1,5 metre olan boyu, şimdi 5 metreye ulaştı. 65 kilogram ağırlığındaki beyaz kaplan pitonu, haftada beş kilogram kemiksiz tavuk eti yiyor. Zarar görebilir diye kemikli et vermiyoruz."
Vahşi doğada neredeyse tükenmeye yüz tutan, sirk ve hayvanat bahçelerinde görülebilen bu türlerin 20 yıla kadar yaşayabildiğini belirten Yalçın, ana vatanı Hindistan ve Güney Amerika olan bu canlının, sürekli insan elinde büyüdüğü için fazla tehlikeli olmadığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA