Kanala Düşen Kadını Gördü, Köprü Yaptı

Batman'da mahalle ortasından geçen DSİ'ye ait su kanalına düşen kadını görüp etkilenen bir vatandaş kendi imkanlarıyla köprü yaptırdı.

Kent merkezinde Çamlıca Mahallesi'nin içinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalı üzerinde herhangi bir köprü bulunmaması ve kanalı hergün kullanmak zorunda kalan mahalleninin mağdur olması Mehmet Sait Temel adlı vatandaşı harekete geçirdi.
TÜPRAŞ'tan emekli olduktan sonra mahalleye taşındığını ifade eden Temel, bir kadının kanaldan geçmeye çalıştığı sırada suya düştüğüne şahit olduktan sonra köprü yapma karar verdiğini söyledi.

-"Buradan geçen bir kadının suya düştüğüne şahit oldum. O zaman buraya bir üst geçit yapma kararı aldım"
Temel, "Mahallede 700'e yakın apartman var. Özellikle okula giden öğrencilerin zorluk çekiyordu. Kimi kanalın her iki yakasına gerdirilen ipe tutunarak karşıya geçiyor, kimi ise servis ile okula gitmek zorunda kalıyordu. Mahalleye taşındığım zaman buradan geçen bir kadının suya düştüğüne şahit oldum. O zaman buraya bir üst geçit yapma kararı aldım" dedi.

-"Köprü kondu yaptık"
DSİ ve belediyeden gerekli izinleri aldıktan sonra15 metre uzunluğunda yaptırdığı köprüyü bir gece vakti vinçle getirdiğini anlatan Temel, şöyle dedi:
"DSİ'ye müracaat edip durumu anlattım. Onlarda belediyeye gidip müracaat edilmesi halinde izin verilebileceğini söylediler. Beni çağırıp görüştüler ve izinler alındı. Mahallenin bir ihtiyacını giderdiğim için çok mutluyum. Mahalleli bize dua etsin yeter. Köprü 3 bin 700 liraya mal oldu.15 metre uzun olduğu için gece saat 02:00 sıralarında kimsenin olmadığı saatlerde vinçlerle getirdik. Yani gece kondu değil, köprü kondu yaptık. Geceleyin getirip köprüyü buraya koyduk."

Kaynak: AA