Trabzon Valisi Öz, Tgc'yi Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini (TGC) ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'daki medya çalışanlarıyla zaman zaman bir araya geldiklerini belirterek, amaçlarının yerel basını kötülemek olmadığını, aksine öz eleştiri yaparak daha iyi olma konusunda neler yapılabileceğini tartışmak olduğunu söyledi.

Öz, Trabzon yerel basınının ne kadar güçlü olduğu her toplantıda dile getirdiklerini anlatarak, "Trabzon yerel basınının güçlü bir kadrosu ve kültürü var. Yerel basının bu gücü devam ettirebilmesi için de hem arazideki hem de mutfaktaki çalışmaları daha güçlü olmalı. Yayınlanan haberlerin de içi dolu olmalı" dedi.

Yerel gazetelerdeki özel haberlere de dikkati çeken Öz, özel haberlerin içeriklerinin dolu olmasının, karşıt görüş içermesinin, fotoğraf ve görüntüyle de desteklenmesinin önemli olduğuna işaret etti.
Öz, haberdeki saha çalışmalarında, ulusal ajanslar ile TRT'nin yerel basına oranla daha aktif çalıştığını da belirterek, saha çalışmalarında yerel basının da ağırlık vererek olay yerinde olmasını istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Öz, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, Trabzon'daki bazı projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: AA