'Kırsal Kalkınma ve Tarım Stratejik Planı' Toplantısı

Sorgun Kaymakamlığınca, "Kırsal Kalkınma ve Tarım Stratejik Planı" toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Arslantaş, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın en önemli sektörünün tarım ve gıda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarıma uygun topraklara sahip olduğunu anımsatan Arslantaş, "Bu nedenle kaliteli tarım yapılması ve kaliteli ürünler elde edilmesi gerekiyor. Nüfusumuzun yüzde 40'ı kırsal alanda yaşıyor ve tarımla uğraşıyor" dedi.

Arslantaş, günümüzde sadece üretmenin yeterli olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Ekonomik şekilde, en kaliteli ürünleri yetiştirmemiz gerekiyor. Konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olmak, mevcut kaynaklarımızı korumak, geleneksel uygulamalardan vazgeçip yenilikçi ve kaliteli ürünler yetiştirmeyi de desteklememiz gerekiyor. O zaman diğer ülkelerle, il ve ilçelerle rekabet edebilir duruma geliriz."
Vali Yardımcısı Adnan Daldal, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Özgür İpek, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaettin Özdemir, muhtarlar ve çiftçilerin katıldığı toplantıda, Gaziosman Paşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, plan doğrultusunda yapılması gerekenler konusunda bilgi sundu.
Kaynak: AA