Van Büyükşehir Belediyesi Kışa Hazır

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerdeki 6 bin kilometrelik yol ağında, 200 personel ve 127 araçla karla mücadele çalışmasının yürütüleceğini açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini atırması ve yağışların başlamasıyla karla mücadele konusundaki envanter ve ekip çalışmasını tamamladı.
Belediyeden yapılan açıklamada, kentin "büyükşehir" statüsünü kazanmasıyla köy ve ilçelere de hizmet verileceği belirtilerek, kış boyunca olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması için uzun süreden bu yana çalışma yapıldığı ifade edildi.
Tüm ilçe ve köylerin yol ağını çıkararak ekip planlaması yapıldığı vurgulanan açıklamada, belediyenin 24 saat kesintisiz hizmet vereceği 6 bin kilometrelik yol ağında 200 personel, 14 şantiye ve 127 araçla gelen ihbarların değerlendirileceği kaydedildi.
Açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Karla Mücadele Şefliği oluşturulduğuna değinilerek, "Ayrıca büyükşehir belediyesi bünyesinde de kriz merkezi kuruldu. Bu kapsamda çalışmalar 42 greyder, 24 loder, 10 dozer, 6 kar savurucu, 13 bekoloder, 13 akaryakıt servis aracı, 3 tır, 14 pikap ve 2 tuzlama aracı ile yürütülecektir" ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA