Dilovası’nda Öğretmenler Günü Kutlandı

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede bulunan okullarda görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi.

Dilovası’nda Öğretmenler Günü Kutlandı

Dilovası Belediyesi tarafından Tavşancıl Sahil Restaurant da düzenlenen programa Kaymakam Hulusi Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Barış Deniz Keser, Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile ilçede bulunan okul müdürleri, öğretmenler ve ilçedeki emekli öğretmenler katıldı.

Kaymakam Hulusi Şahin ilçenin çok genç, çok dinamik ve çok parlak bir öğretmen kadrosu olduğunu belirterek, “Bu Dilovası’nın bir şansıdır. Böyle bir kadro ile inşallah eğitim de Dilovası çağ atlayacak. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım” dedi.

Öğretmenlerin toplumun aynası, cehaletin düşmanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Toltar, ”Bir milletin, bir devletin bekası için dünü, bu günü ve yarını şekillendiren ve şekillendirecek olan sizlersiniz. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi; iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bilgileri gelişen teknolojiye uyarlayan, aklın ve bilimin ışığında, ahlaklı, karakterli, kişilikli, vatanını ve milletini seven koruyan, değerlerini, inancını, kültürünü ve tarihini bilen, düşünme gücüne sahip bireyler yetiştirmek ve hayata hazırlamak sizlerin ellerinde. Dilovası' nda zor şartlarda, olumsuz eğitim koşullarını yaşamış, değerli öğretmenlerimin desteğini almış biriyim. Bir Belediye Başkanı olarak eğitimci arkadaşlarımın, yavrularımızın ve velilerimizin hep yanında olduk ve olacağız. Bir toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki gelişmişlik düzeyini ortaya çıkarmak için o toplumda öğretmenin sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki durumuna bakmak; toplumu anlamak açısından yeterlidir” diye konuştu.

Katılımlarından dolayı bütün öğretmenlere teşekkür eden Başkan Toltar,“Bu duygu ve düşünceler ile onurlu meslekleriyle yüreklerimizde saygın yer edinen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Başkan Toltar, ilçede uzun yıllar görev yapan ve ilkokul öğretmeni olan emekli Hadi Ataman ve eşi Emine Ataman’a tüm öğretmenler adına çiçek verdi.

İlçe spor müdürlüğü ile İlçe Milli eğitim müdürlüğünün 24 kasım öğretmenler günü münasebeti ile ortaklaşa düzenlediği okullar arası öğretmenler voleybol turnuvasında dereceye giren okul öğretmenlerine plaket ve kupaları protokol tarafından verildi.

Program Nurullah Çukan ve müzik ekibinin şarkıları ve öğretmenler korosunun seslendirdiği müzik resitali ile son buldu.
Kaynak: İHA