Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal Açıklaması

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Başta terörün getirdiği gerilim.

Acımasız işkence verici, Bingöl'de kalleşce vurulan askerlerimizin ölümlerini kimse izah edemez, yüreğimiz yanıyor. Türkiye buna layık değil, Türkiye stres altında" dedi.


"Isparta da kazada minübüste 18 kişi öldü. Maddi manevi kayıpların hesabı yok. Birde maden terörü çıktı. Somayı unutmadan, Karaman'ın Ermenek ilçesinde 5 gündür 18 işcimiz mahsur kalmıştır" diyen Özbakkal, "Madenler artık mezar oluyor. Yetkililer gereğini yapacağız diyor. Neden önceden önlemler alınmıyor, madenler masaya yatırılıp düzeltilmiyor. Bu millet çok acılar gördü ama evlatlarının acılarına artık dayanamıyor" ifadesinde bulundu.

Özbakkal, "Analar ağlamasın dendi, şimdi babalarda ağlıyor artık. Türk milleti ağlamak istemiyor. Cumhuriyet'in maruz kaldığı saldırılar yalnız milli birlik ve beraberliği hedef almakla kalmamış, çağdaşlaşmanın bir tezahürü olması sebebiyle cumhuriyetin temel değerlerini de hedef almıştır. Başta bölücüler olmak üzere hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti ile giriştiği mücadeleyi kazanamayacaktır. Tüm vatandaşlarımızın eşit ve hür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman değiştirilemeyecek, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korunacaktır. Asırlar boyu huzuru şiar edinmiş, adaletle hükmetmiş bir devletin yıkılışının değil, çağa ayak uydurarak devam edişinin adı olan Cumhuriyettir.

Milletimizden ahirete intikal edenleri saygı ve rahmetle yad ediyor, hiç bir surette Cumhuriyet'ten ve hiçbir ilkesinden vazgeçilmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Sayın genel başkanımız Gültekin Uysal ve teşkilatları olarak Demokrat Parti olarak çağrımız; Türkiye'nin acilen kudret kapasitesine uygun, gücünü ve itibarını sorgulatmayacak bir milli politikaya dönmesidir.

Bu gün Türkiye’nin merkez sağ anlayışa bizleri aşan bir şekilde ihtiyacı olduğunu Anadolu’nun her köşesinde problemleri canlı bir şekilde yaşayan insanlarımız da, pek çok siyasi hareketin içinden gelen insanlarda millet önünde kabul etmektedir. Türkiye’yi yeniden inşa edebilmek adına yeniden Türkiye’ye büyük Türkiye’ye idealini ete kemiğe büründürmek durumundayız" dedi.

Kaynak: İHA