Ofder'in Yeni Hizmet Binası Açıldı

Otistik LJocuklar Farkındalık DerneğŸi (OFDER) BaşŸkanı Telat Türeli, "Amacımız bu çocukların sosyalleşŸmeleri, insan içine çıkmalarıdır" dedi.

Türeli, OFDER'in Osmangazi Mahallesi YiğŸitlik Sokak'ta bulunan yeni hizmet binasının açılışŸında yaptığŸı konuşŸmada, derneğŸin çıtasını bir kademe daha yükselttiğŸini söyledi.

Dernek faaliyetleri konusunda üyelerden kendilerine güvenmelerini isteyen Türeli, "DerneğŸimizin bir nevi evi olacak olan bu adreste sizlerin desteğŸiyle otizmli bireyler ve aileleri mutlu ve faydalı vakit geçireceklerdir" dedi.

Dernekte, 15'i gönüllü, 80'i otistik çocuk sahibi, 95 üyelerinin bulunduğŸunu dile getiren Türeli, EskişŸehir'de yaklaşŸık 600 otizmli çocuğŸun olduğŸunu bildirdi.
LJocuklar için çeşŸitli etkinlikler düzenlediklerini de anlatan Türeli, şŸöyle konuşŸtu:
"Bu senede iste farklı etkinliklerde bu çocuklarımıza biraz daha faydalı olmaya çalışŸacağŸız. LJıtayı yükseltmeyi planlıyoruz. Amacımız bu çocukların sosyalleşŸmeleri, insan içine çıkmalarıdır. Otizmi EskişŸehir'e tanıttığŸımıza inanıyoruz. şžimdi en azından farkındalık oldu. Toplumun engellilere saygısı arttı."
Daha sonra Türeli, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, TepebaşŸı Belediye BaşŸkanı Ahmet Ataç ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın açılışŸ kurdelesini keserek, derneğŸi gezdi.
 
Kaynak: AA