Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü, Haberlerden Şikayetçi

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, son günlerde gazetelerde çıkan haberlerin çoğunun, soruşturmanın gizliliğini ihlal olduğunu ifade ederek, soruşturmanın ifşa edilmemesi için gerekirse başka önlemler alacaklarını bildirdi.

Köylü, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu'na ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Komisyon çalışmalarında içeriğe ilişkin çıkan haberlere yönelik Köylü, buna bir çare bulacaklarını söyledi.

Köylü, son günlerde gazetelerde çıkan haberlerin çoğunun, soruşturmanın gizliliğini ihlal olduğunu ifade etti.

Köylü, soruşturmanın ifşa edilmemesi için gerekirse başka önlemler alacaklarını bildirdi.
Köylü, "Bugün komisyona 5 kişi, 3 kişi geldi, ifade verdi" gibi konuların haber olabileceğini dile getirerek, "Ama 'şöyle şöyle ifade verdi', 'Şunu inkar etti', ya da geçen gün yazılan 'Gümrük Müsteşarı kaçakçılık suçunun olduğunu kabul etti' gibi haberler, soruşturmanın gizliliğini ihlal suçudur. Hem içerideki şeyi açıklıyorlar hem de 'bu eksik gelir, bu pek kafamıza yatmadı, üzerine iki de ilave edelim' diye herhalde öyle haber haline getiriyorlar" diye konuştu.


-"Konuşmasından yararlanacağımız kişiler..."

Çeşitli yerlere yazdıkları yazılara cevap beklediklerini bildiren Köylü, bu cevaba göre işlem yapacaklarını kaydetti.

Köylü, cevap gelmesi halinde bu hafta içinde toplantı yapabileceklerini ifade etti.

Köylü, geçen hafta komisyona çağırdıkları kişilerin çoğunun ifade vermediğinin anımsatılması üzerine, konuşmasından yararlanacakları kişilerin konuşmadığını söyledi.

Köylü, "Tanıklıktan çekilme hakkı olan kişiler var, onlar ifade vermiyor. Onun dışındakiler veriyor. Aynı olaydan soruşturma geçirenler, yani suçlanan kişiler ifade vermiyor. Ona bir şey diyemezsin. Yakın akrabalar ifade vermiyor, onun da hakkı var, ona da bir şey diyemezsin. Onun dışındakiler zaten ifade veriyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA