Siirt'te Çocuk Oyunları Etkinlikleri Düzenlendi

Gençlik Spor Bakanlığı’nın desteğiyle, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından Siirt’te geleneksel çocuk oyunları düzenlendi.

Siirt'te Çocuk Oyunları Etkinlikleri Düzenlendi

2 No'lu sentetik sahada düzenlenen etkinlikte konuşan Çocuk ile oyunun yan yana ifade edilen iki kavram olduğunu belirten Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, çocuğun hem fiziki gelişimi hem de zihinsel gelişimin temelinde oyunların yer aldığını, tarih boyunca bu oyunların toplumun kendi kültürel yapısı içerisinde şekillendiğini söyledi.

Ancak şehirleşmenin maalesef buna yeterince imkan vermediğini belirten Vali Tutulmaz, artık bunu parklarda değişim konulu alanlarında değiştirme yoluna gidilmesi gerektiğin, bu amaçla da valilik ve belediye olarak da herkese düşen görevin yeni oyun alanları oluşturmak olduğunu kaydetti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücen Can, Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi’nin 6.'sının Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının kesiştiği çok kültürlü Siirt ilinde yaptıklarını söyledi.

Can, amaçlarının gençlerin enerjilerini doğru alanlara kanalize etme düşüncesi içerisinde olduklarını ifade etti.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise, her bir çocuğun mutlaka internete girmesi, bilgisayar öğrenmesi gerektiğini, aynı zamanda spor yapacak, oyun oynayacak ortam oluşturması gerektiğini söyledi.

Gençler ve çocuklara yönelik tiyatro ve folklor etkinliklerinin yapılabileceği yeni alanların oluşturması için Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’a çağrıda bulunan Demirkıran, "Gençlerimizin kendilerini ifade edebileceği müzik korosu oluşturmalıdır. Bu tüm okullara yaygınlaştırılması gerekir, gençlerimizin eli kaleme gitsin, müzik söylesin ve spor yapsın ki eli molotof kokteyliyle gitmesin. Eline molotof alıp sokağa çıkanlara karşı dik durmalıyız. Çünkü biz ülkemizde ayrılık istemiyoruz, düşmanlık istemiyoruz" dedi.

Etkinlik daha sonra protokol üyelerinin, çocuklarla halat çekme yarışı ve topaç çevirme oynamasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA