Muğla'da 'Seyahat Belgesi Sahteciliği Semineri' Düzenlendi

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından "Seyahat Belgesi Sahteciliği Semineri" düzenlendi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salon'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, kamu görevinin hizmet odağında insan olduğunu, insanların, toplumların huzur ve güvenliğini, temel hak ve özgürlüklerini en iyi şekilde yaşayabilmesini sağlama görevinin kolluk kuvvetlerine verildiğini söyledi.

Vatanın bütünlüğü, milletin birliği, bayrağın dalgalanması, güçlü bir güvenlik sistemi kurulması konusunda emniyet teşkilatına görev verildiğini belirten Çiçek, hangi konuda olursa olsun verilen görev yapılırken hareketlere, eylemlere, idari tasarruf denilen belgeleri incelemeye iyi niyetle, insan odaklı, insan sevgisi ile çok dikkat edilmesini gerektiğini kaydetti.

Belgelerin incelemesinde görevlilerin konu ile ilgili bilgisinin iyi düzeyde olması gerektiğine işaret eden Çiçek, "Bu açıdan bu seminerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kişileri mutlu ederken, kişilerden oluşan toplumu da mutlu etmemiz lazım. İlkemiz bu. Muğla emniyeti, jandarması ve sahil güvenliğinden beklediğim şey, mutlu birey, huzurlu toplum yaratmak" dedi.

Muğla'da önleyici tedbirlerin ve kolluk hizmetlerinin en iyi şekilde yapılmasıyla suç oranının düşeceğini vurgulayan Çiçek, suçun işlenmesini önlemenin önemli olduğuna dikkati çekti.
Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ise toplumsal kurumu oluşturan bireylerin sahip olduğu niteliklerin, o kurumun başarı ya da başarısızlığında belirleyici etmen olduğunu dile getirdi.
Kuruluşların sahip oldukları insan gücünün kalitesi oranında hizmet sunabileceğine işaret eden Tipioğlu, "Kurum ve kuruluşların görevlerini etkin bir biçimde gerçekleşebilmesi büyük ölçüde bünyesindeki insan gücünün nitelikli eğitilmesine ve sürekli geliştirilmesine bağlıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın ve Muğla'dan 500 emniyet mensubunun katıldığı seminerde 1. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Özkan tarafından eğitim verildi.

Kaynak: AA