Bakan Yardımcısı Ceylan Burdur’da
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Burdur'u ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin şehrin kalkınmasına önemli oranda katkıda bulunduğunu söyledi.
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TOSYÖV’ün düzenlediği "Kobilerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Kalkınma Politikaları" konulu panele katılmak üzere Burdur’a geldi. Ceylan, Burdur ziyaretinde ilk olarak Vali Hasan Kürklü’yü makamında ziyaret etti. Ceylan’ı Vali Kürklü ve protokol karşıladı. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Kürklü ile sohbet eden Ceylan, bedelli askerlik döneminde Burdur’daki bedelli askerlere ekonomi dersi verdiğini söyleyerek, eski günleri hatırladığını dile getirdi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi içinde bulunan ve hayvancılıkta yerli aşı üretimine yönelik oluşturulan Hücre Kültür Laboratuvarı'nın da açılışını yapan Ceylan, öğretim görevlilerinden laboratuvar hakkında bilgi aldı. Ceylan, "TOSYÖV’ün bir programı nedeniyle buradayız. Üniversitemizle çok gurur duyduk doğrusu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten gurur kaynağı bir üniversite olmuş. Üniversitenin en önemli fakültelerinden bir tanesi de Veteriner Fakültesi’dir. BAKA’nın da önemli ölçüde destek verdiği bir laboratuvarı hizmete açıyoruz. Laboratuvar buzağı ölümleri ve yerli aşı üretimini amaçlayan bir laboratuvar niteliği taşıyor. Hocalarımızı kutluyorum. Aşı üretimi son derece önemlidir. İthal aşılar bizim yerli hayvanlarımıza uyum sağlamıyor. Bu açıdan yerli aşı son derece önemlidir. Laboratuvarda hücre üretim merkezi belki ülkemizde ilk olma özelliği taşıyor" diye konuştu
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Burdur programı kapsamında son olarak TOSYÖV tarafından düzenlenen "Kobilerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Kalkınma Politikaları" konulu panele katıldı.
Uzman öğretmenlik dönemindeki Burdur hatıralarını anlatan Ceylan, "Devlet Planlama Teşkilatı’nda genç bir uzmanken buraya yıllar önce üç ayda bir gelirdim. Döviz bedelli askerlere Türkiye ekonomisi konferansları verirdik. Burdur’u biliyorum ve o günleri yeniden anımsadım. O günlerde Burdur’un ekonomisi döviz bedelli askerlerin gelirlerine çok bağımlıydı ama görüyorum ki şimdi artık o geride kalmış, üniversitesi ile ön plana çıkmış. Üniversite sektörü gelişmiş. 22 bin öğrencisi ve hocaları ile sadece öğrenci potansiyelinin değil, Burdur’un gelişme ve kalkınmasında da önemli bir dinamik olmuş" diye konuştu.
Ceylan, TOSYÖV’ün çalışmalarını da tebrik ettikten sonra "Türkiye’nin Ekonomik Gelişmesi" konulu konuşmasını gerçekleştirdi.