Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz, hem Irak hem de Suriye'deki vahşeti, şiddeti, insan hakları ihlalini uluslararası toplumla beraber önleyemezsek bu devam edecek" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Yılmaz, bayramların insanları birleştiren unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de istikrar ve güvenin sürdüğünü belirten Yılmaz, "Türkiye, bir barış ve huzur adası. Türkiye'de güven var. Evlerinde, bahçelerinde, yurdunda ateş yananlar, oralardan Türkiye'ye kaçanlar var, Ezidiler, Kürtler, Araplar, Türkmenler var. Gelenlerin sayısı yaklaşık 1,5 milyon, belki de daha artıyor. Biz hem Irak hem de Suriye'deki vahşeti, şiddeti, insan hakları ihlalini uluslararası toplumla beraber önleyemezsek bu devam edecek" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumların yanında olduğuna işaret ederek, "Biz Türkiye'ye gelenin dinine bakmadık. Bu kültür coğrafyasının mazlum milletlerinin umudu olmamızı devam ettirebilmemiz, birlik ve beraberliğimize bağlı. İstikrarın devamına çok önem vermeliyiz" ifadesini kullandı.
Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti Sivas il Başkanlığınca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada partililere hitap eden Yılmaz, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin amaçlarına değindi.
Türkiye'nin tüm milletlere eşit şekilde yaklaştığını vurgulayan Yılmaz, "Aziz milletimiz şundan emin olsun ki bu desteklediğiniz hükümet, seçtiğiniz parlamento bu milletin zararına olacak zerre kadar bir eylemde yer almaz" dedi.

Yılmaz, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.
Kaynak: AA