Kurban Pazarında 'Seyyar Berber' Hizmeti

Trabzonlu berber Turgay Bulut, arife günü hayvan pazarında kurbanlıklar için sıkı pazarlıklar yapılırken pazar üreticileri için "seyyar berber" hizmeti veriyor.

Trabzon'da küçük ve büyükbaş hayvanların satışa sunulduğu hayvan pazarında, kurbanlık satışı yapan üreticileri tıraş eden Bulut, kendi imkanlarıyla hazırladığı seyyar berber dükkanında yoğun talebi karşılamaya çalışıyor.
Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban pazarı esnafının mağdur olmaması için kendi imkanları dahilinde açık alanda berberlik hizmeti sunduğunu söyledi.

Kurban pazarındaki üreticilerin, sürekli hayvanlarının başında olduklarını belirten Bulut, ''Üreticiler hayvanlarını bırakamıyor. Uzun süre pazarda kalmak zorundalar. O nedenle de büyük mağduriyet yaşıyorlar. Ben de berber olduğum için onlara açık alanda da olsa berberlik hizmeti verebilirim diye düşündüm'' dedi.

Bulut, kendi iş yerinden getirdiği koltuk ve malzemelerle üreticilere hizmet verdiğini ifade ederek, ''İmkanlarımız kısıtlı. Herkese hizmet vermeye çalışıyoruz. Yoğunluğumuz çok oluyor, bazen yetişemiyoruz'' diye konuştu.

Hayvan besicilerinin durumdan memnun olduğunu vurgulayan Bulut, ''Fiyatlarımız dışarıdaki berber dükkanlarına oranla daha düşük. Üreticiler hizmetten memnun, para verdikleri halde dua ediyorlar. Normalde her gün akşam saatlerinde hizmet veriyordum. Bugün ise arife olduğu için daha fazla bir yoğunluk var. O nedenle sabah işe başladım. Yaklaşık 25 kişi tıraş ettim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA