Mersin Chp'den Alternatif 29 Ekim Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçel İl Başkanlığı, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle birlikte alternatif bir kutlama yaptı.

Mersin Chp'den Alternatif 29 Ekim Kutlaması
CHP İçel milletvekilleri ve çok sayıda partili, 10| Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
CHP il binası önünde toplanan çok sayıda partili, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenin sona ermesinin ardından büyük bir Türk bayrağı açarak yürüyüşe geçti. İstiklal ve Sakarya Caddelerini takiben Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan ve 10| Yıl Marşı eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grupta, CHP İçel Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök ile Geçici Kurul Başkanı Abdullah Özyiğit de yer aldı. CHP’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İşçi Partisi’nin de bulunduğu grupla birleşti. Alternatif kutlamada, CHP İl Geçici Kurul Başkanı Özyiğit ile dernek başkanları Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Özyiğit, cumhuriyetin 91. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkunu yaşadıklarını belirterek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyetin, Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Özyiğit, “İşte bu değer, bizleri özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer vatandaş, devleti de tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız çok büyük bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyet, bilgisizliğe, yobazlığa, yoksulluğa karşı verilen savaşın adıdır. Ülkemiz, Atatürk’ün getirmiş olduğu ilkelerle dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır. Hiçbir kötü emel, Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar veremeyecek ve yüreği yurt sevgisiyle dolu Türk milletinin gücü karşısında tutunamayacaktır. Cumhuriyetin aydınlanmacı ruhunu ilk günkü gibi sürdürmek, bu cumhuriyeti kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur” dedi.

Özyiğit, daha sonra CHP il örgütü, ilçeler ve gençlik kollarıyla beraber dün aldıkları bir kararla her gün saat 13.00’te bir ilçe teşkilatının önünde Nutuk’tan 10 sayfa okunacağını söyleyerek, törene katılanlara Nutuk’un ilk sayfasını okudu.

Alternatif kutlama, dernek başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından olaysız sona erdi.
Kaynak: İHA