Erzincan'da Halk Pazarı Açılışı

Erzincan'da belediyenin yaptırdığı halk pazarının açılışı yapıldı.

Kızılay Mahallesi'ndeki açılışta konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan'ı modern, yaşanabilir ve marka bir şehir yapmak için çalıştıklarını bildirerek, "Caddelerde, sokaklarda seyyar satıcılık yapan birçok kardeşimize burada uygun şartlarda tezgahlar veriyoruz, yaka kartları veriyoruz. Böylece hemşehrilerimize daha kaliteli, daha güzel hizmetler sunulmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Başsoy, 74 tezgahın açılabileceği pazarda farklı bir uygulamayı da hayata geçireceklerine dikkati çekerek, yardımsever vatandaşların alacağı sebze ve meyveleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi.

Başsoy, pazara üzerinde, "lütfen ihtiyaçlının sofrasında sizin de bir katkınız olsun" yazılı sandık yerleştirdiklerini belirterek, vatandaşların aldıkları yardımları bu sandığa bırakacağını kaydetti.

Başsoy, "Alışveriş yapan, hali vakti yerinde olan kardeşlerimiz, 'fakire bir kilogram domates gitsin', '2 kilogram erik gitsin' deyip aldıkları sebze ve meyveleri yardım sandığına bırakırsa bu bölgedeki yoksul hemşehrilerimize bir katkıları olacak" dedi.

Başsoy ve beraberindekiler, pazardan aldıkları sebze ve meyveleri yardım sandığına bıraktı.
Açılışa Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Eski Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA