Erzincan’da Üniversite-sanayi-kamu İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Erzincan’da Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliği toplantısı düzenlendi.

Erzincan’da Üniversite-sanayi-kamu İşbirliği Toplantısı Yapıldı
Düzenlenen toplantıya Vali Abdurrahman Akdemir Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Terzioğlu, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ergün Kolak, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademisyenler, girişimciler ve sanayiciler katıldı.

Üniversite Sanayi ve Kamu İşbirliği Projesi kapsamında düzenlenen yemekte konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir; zaman zaman bu tür platformların düzenlenmesine ihtiyacın olduğunu belirtip karşılıklı olarak öğretim üyeleri, sanayiciler ve girişimcilerle Erzincan’ın sorunlarıyla yüzleşip, dertleriyle dertlenmek gerektiğini vurgulayarak iş birliği içerisinde karalılık ve azimle başarılı sonuçlara ulaşılabileceğini söyledi.

Erzincan’ın gelişmeye yönelik olarak morale, motivasyona ve potansiyele sahip olduğunu, yeni kurulmasına rağmen hızlı gelişen bir üniversite ile birlikte bölgenin en hareketli Organize Sanayi bölgesine sahip olduğunu ifade eden Vali Akdemir; “ Erzincan’ımızın gelişmesine yönelik yapılan projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu projelerin hayata geçmesi ise ancak sağlam bir iş birliği, iyi bir stratejiyle olur. Projeler hayata geçtikçe de moral ve motivasyonumuz artar ve daha büyük projelere doğru yol alırız. Üniversitemiz, Kamu Kurumları ve Sanayicilerimiz tarafından sorunlar belirlenmiş, çözüm önerileri ortaya konmuş fakat kurumsal bir yapı içerisinde olmadığı için tam manasıyla çözüm yolları somutlaştırılamamıştır. Bizler iş birliği içerisinde bu çalışmaları kurumsal bir yapıya dönüştürmeliyiz. Bu dönüşümü gerçekleştirerek üniversite sanayi kamu işbirliğini sağlam bir temele oturtturmuş oluruz.” dedi.

Jeotermal turizm ile kış turizminin birbirini tamamlayan sektörler olduğuna işaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, ‘’Erzincan kış turizminde Ergan dağını koruyarak iddialı hale gelecektir. Bunu tamamlayan en önemli sektörlerden biri de Jeotermal turizmdir. Bu yıl İl Özel İdaresi Olarak yatırım programına aldığımız sektörlerden biri de tarımda sulamadır. Bunun bir kısmında jeotermal sera yapabilir miyiz? Diye projeler üretmekteyiz. Özellikle Ergan ile ilgili yapacaklarımızı planlamış durumdayız. Bu gibi alanlar, sabırla çalışma isteyen yerler. Ergan’ı dört mevsim kullanabileceğimiz yer haline getirmek gayretindeyiz. Jeotermal turizm de Ergan’ı tamamlayan bir sektördür. Valilik olarak kurumlarımızın yaptığı çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Proje ortağı olarak da destek verebiliriz yeter ki kent için katma değer üretecek bir şeyler yapabilelim’’ dedi.

İlimizin sorunlarının çözümü için ilgili kurumların sürekli bir araya gelerek yol haritası çıkarıp kararlılıkla çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğinin altını çizen Sayın Valimiz konuşmasını ‘’Projelerle çalışma kültürünü şehrimize kazandırmalıyız. Bu işler kolay olsaydı bütün iller yapardı, peşini bırakmamalıyız. Valilik, Belediye, Üniversitemiz ve diğer kurumlar olarak bu kararlılığı göstereceğiz. Mesafe aldığımız projelerimiz var, bunların hayata geçmesi elbette şehrimize ayrı bir ivme kazandıracaktır’’ şeklinde konuştu.


Kaynak: İHA