İtalya Başbakan Yardımcısı Alfano Afganistan'da

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, İtalya Başbakan Yardımcısı Angelino Alfano ve beraberindeki heyetti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen görüşmede, İtalya ve Afganistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi, Uluslararası Güçlerinden Afgan Güçlerine güvenlik sorumluluğun başaralı şekilde devredilmesi ve ABD ile Afganistan arasında yapılacak olan İkili Güvenlik Anlaşması masaya yatırdı.
Alfano, Afganistan'da yapılan gelişmelerden mutlu olduğunu dile getirerek, ülkesinin NATO çerçevesinde Afganistan'a verdiği desteğin gelecekte de devam edeceğini söyledi.

Afgan lider Karzai yaptığı konuşmada, İtalya'nın Afganistan'ın tarihi dostu olduğunu, geçen 12 yılda Afganistan'a önemli destek verdiğini ifade etti.

Karzai, ABD ile Afganistan arasında yapılacak İkili Güvenlik Anlaşması konusunda, koyduğu şartları bir daha tekrar ederek, "Afganlar için ülkede barış her şeyden önemlidir çünkü halkımız güvenli bir ortamda ve bağımsız bir şekilde yaşamak istiyor" dedi.


Afganistan Halk Meclisi (Loya Cirge) yaklaşık iki ay önce ABD ile Afganistan arasında imzalanması beklenen İkili Güvenlik Anlaşması'nı teyit etti ancak Devlet Başkanı Karzai, Halk Meclisinin kapanış konuşmasında anlaşmayı imzalamak için yeni şartlar koydu.
Afganistan'da barışın tesis edilmesinin ABD'nin elinde olduğunu ifade eden Karzari, anlaşmayı barış sürecinin hayata geçirilmesi ve yabancı askerlerin Afgan hanelerine düzenlediği operasyonlara son vermesinin ardından imzalayacağını dile getirdi.
Kaynak: AA