Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kocaeli'de Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeteleşme ve paralel devlet açıklamasına ilişkin, "Buradan TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Derhal, yarından itibaren bu işe el koyun. Dört siyasi partiden komisyon oluşturun. Çürümüş bu sistemin, yani suçüstü olmuş yürütmenin ve çeteleşmiş yargının üstesinden ancak millet iradesi gelebilir" diye konuştu.

Gebze ilçesindeki Mevlana Mahallesi'nde partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreni öncesinde partililere hitap eden Tekin, Türkiye'de siyasetin kirlendiğini ve çürüdüğünü öne sürdü.
Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk sanayisi, ülke ekonomisi gelişsin" diye esnafa kredi vermesi için İş Bankasına tapulu arsasını verdiğini dile getiren Tekin, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in de geride servet yerine onur ve haysiyet bıraktığını anlattı.
Deniz Baykal'ın pırıl pırıl bir insan olduğunu ancak ona iftira atmak istendiğini, "kızının İsviçre'de parası var" denildiğini hatırlatan Tekin, araştırmalar sonucunda böyle bir şey olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dürüstlüğünü anlatmaya gerek olmadığını belirten Tekin, "Namusuyla, haysiyetiyle, onuruyla 40 yıldır çalışıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok merak edenler varsa, özellikle medyadaki arkadaşlarıma söylüyorum. Giderler o mütevazi evini görürler" diye konuştu.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyaset ne yazık ki çürümüştür, kirlenmiştir. Cumhuriyet tarihinde, özellikle 1980 öncesine baktığınızda, sağcısının da solcusunun da siyasette şerefi ve onuru vardı. Kimse tenezzül etmezdi. Hele kimsenin, yetimin, yoksulun haklarına hiç kimse el uzatmazdı. Şimdi ise geldiğimiz noktaya bakın. Bizim orada bir laf vardır. "Allah gözünüzü doyursun" derler."
- TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e çağrı
Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı gibi üç kural olduğunu kaydeden Tekin, "Yürütme, yürütürken suçüstü oldu. Yargı da Başbakan'ın deyimiyle 'çeteleşmiş'. O zaman ne olacak, yürütme suçüstü olmuşsa, yargı da çeteleşmişse, derhal yasama işe el koyacak. Buradan Ankara'ya, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çeçik'e sesleniyorum. Derhal, yarından itibaren bu işe el koyun. Dört siyasi partiden komisyon oluşturun. Bu çeteleşmelere Türkiye'nin el koyması lazım" ifadesini kullandı.
"Çürümüş bu sistemin, yani suçüstü olmuş yürütme ve çeteleşmiş yargının üstesinden ancak millet iradesi gelebilir" diyen Tekin, "Gelin, derhal, 4 siyasi partinin de yer alacağı komisyon oluşturarak, temiz siyasetin yolunu açalım. Sadece temiz siyasetin değil, evrensel hukukun, yani hepimizin güvencesi hukuk sistemini hayata geçirelim" şeklinde konuştu.

Tekin, sözlerini şöyle tamamladı::
"Çok ciddi sorunlarımız var. Bu sorunları sadece parla bizim aşabileceğinizi beklerseniz, hepiniz yanılırsınız. Sizlerin, sivil toplum örgütlerinin, odaların, sendikaların, baroların, herkesin harekete geçmesi lazım. Tuz kokmamış, çürümüştür. Bütün bu çürümüşlüğün üstünden sivil toplum örgütleri ve sonra da sizler geleceksiniz. Millet olarak el koyacaksınız. Sonra da 30 Mart günü gideceksiniz, sizi şerefle idare eden CHP'ye bakacaksınız, geçmişi ve mazisi tertemiz olan, yolsuzlukla mücadele etmiş Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenerek..."
Tekin, daha sonra Gebze Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz ve partililerle seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.
Kaynak: AA