'Kamu-sen Büyük Adana Buluşması'

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Hangi sendikanın üyesi olursak olalım, hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, hangi ideolojiden olursak olalım, devlet memurluğu sıfatını kaybetmemek için mücadele etmemiz gerek" dedi.

Koncuk, Adana'nın Çukurova ilçesindeki TÜYAP Fuar alanında düzenlenen Kamu-Sen Büyük Adana Buluşması'nda yaptığı konuşmada, düzenlenen operasyonlarda ayakkabı kutularının içinden milyon dolarlar çıktığını, bakan çocuklarının evlerinden kasa dolusu paralar bulunduğunu ve cumhuriyet tarihinin en "rezil" döneminin yaşandığını ileri sürdü. Bazı ilçe merkezlerinde "Paralel devlete hayır" yazılarının yer aldığını belirten Koncuk, "Elbette paralel devlete hayır ama bu paralel devleti 11 yılda kim oluşturdu" şeklinde tepki gösterdi.
Koncuk, devlet memurlarının iş güvencesinin tartışılır hale geldiğini iddia ederek, "Hangi sendikanın üyesi olursak olalım hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, hangi ideolojiden olursak olalım, devlet memurluğu sıfatını kaybetmemek için mücadele etmemiz gerek. İnşallah, yüce Allah sizlere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirme fırsatı vermeyecektir. Ömrünüz buna yetmeyecektir" dedi.

Hükümetle sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşmeyle 2014 yılında 123 lira zam alınacağını ifade eden Konucuk, memurların enflasyon farkı alamayacağını belirtti.

Türkiye'nin yaşadığı olayların ekonomik krizin göstergesi olduğunu anlatan Koncuk, şöyle devam etti:
"Allah korusun arzu etmiyorum ama bir ekonomik krizin kapıda olduğunu herkesin görmesi lazım. Dolar yükselmiş borsa çökmüş, Onun için bizim mutlaka enflasyon farkı almamız lazım ama öyle bir toplu sözleşmeye imza atıldı ki bu kadar küçük bir ayrıntı hatırlanmadı. Bizim masada 23 günlük süremiz vardı ama 2 günde emir ve talimatla toplu sözleşmenin altına imza attılar. Kamu çalışanlarını ve emeklilerimizi iki günde pazarladılar. Ya bu vebali taşıyanlardan bunun hesabını soracağız ya da önümüzdeki dönem bu adamlar yine bizi satacaklar. Türkiye'de devlet memurlarıyla kavgalı, devlet memurlarını hasım gibi gören bir iktidarı Kamu-Sen olarak istemiyoruz."
Programa, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP'nin ilçe belediye başkan adayları ve sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: AA