Yerköy Belediyesinden Belediye Başkan Aday Adaylarına Broşür Cezası

AK Partili Yerköy Belediyesi, belediye başkan aday adaylığı sürecinde, kendi tanıtımlarını yapmak için broşür ve afiş dağıtan AK Partili belediye başkan aday adaylarına 2 bin 500 ve 5 bin TL ceza yazdı.

Yerköy Belediyesinden Belediye Başkan Aday Adaylarına Broşür Cezası

Broşür ve afişten dolayı kendisine ceza yazılan AK Partili Yerköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Ayhan Çelik, bu süreçte amaçlarının hem kendi tanıtımını yapmak hem de partilerinin tanıtımını yapmak olduğunu belirterek, aynı partili bir belediye tarafından diğer partilere değil de kendi aday adaylarına ceza yazılmasının manidar olduğunu ve bunun tamamen kendisi de aday adayı olan Belediye Başkanının Belediyeyi kendi çıkarına kullandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kendilerine ceza da yazılsa da AK Parti’den ayrılmayacağını ve her zaman AK Parti’nin destekçisi olacağını belirten Çelik, “Yerköy’de diğer parti belediye başkan aday adayları, AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylarının tamamı yine Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu kendisi de broşür ve kitapçık bastırarak dağıtımını yaptı. Fakat bu kadar aday adayının içerisinde sadece bana 5 bin lira diğer adaylardan sadece de bir kişiye 2 bin 500 TL ceza yazıldı. Burada amaç, kendisi de aday adayı olan belediye başkanının belediyeyi kendi çıkarına, belediyeyi bir baskı unsuru olarak kullanarak diğer kendisine rakip aday adaylarını yıpratmaktır ve onları zor duruma sokmaktır. Bu konuyu başbakanımıza, parti genel merkezimize Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile milletvekillerimize ileteceğiz” diye konuştu.

Yazılan cezanın usulsüz olduğunu dile getiren Çelik, konuyu yargıya taşıyarak hakkını arayacağını sözlerine ekledi.

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, yazılan cezaların broşür ve afiş asmak için belediyeden izin almadıklarından ve çevre kirliliğine sebep olduklarından dolayı yazıldığını söyledi.

Kaynak: İHA