Sorgun'da Hayvan Nakli Yapanlara Eğitim Verildi

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, hayvan nakilleri sırasında uyulması gereken kurallar kapsamında, hayvan ticareti yapanlara eğitim verildi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Eser, konuyla ilgili veterinerler, celepler, sürücü, bakıcı, nakliyeci onay ve yeterlilik belgesi almak için başvuruda bulunanlar katıldı.

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Eser, 31 aralık 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında Sorgun'daki hayvan nakli ile uğraşanlara önce konu ile ilgili eğitim verildiğini, eğitim sonrasında da sınav yapıldığını belirtti.

Eser, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliğine göre yılbaşından itibaren, gerçek ya da tüzel kişiler 8 saatten kısa yolculuk veya uzun yolculuklar için İl Müdürlüğü tarafından verilmiş bir yetki olmadan hayvan nakli yapamayacak. Hayvan nakli yapanların da yetki belgesinin bir suretinin nakil sırasında il veya ilçe müdürlüklerine sunulması gerekir."
Kaynak: AA