Mustafa Karataş Gebzelilerden Büyük İlgi Gördü

Gebze Kent Meydanı’nda bulunan kültür merkezi salonunda önceki akşam düzenlenen Mustafa Karataş ile sohbet programı Gebzelilerden ilgi gördü.

Mustafa Karataş Gebzelilerden Büyük İlgi Gördü
Mustafa Karataş’ı dinlemek üzere kent meydanına gelen yüzlerce Gebzeli, kültür merkezi salonunu adeta hınca hınç doldurdu.
Gebzelilerin ekranlardan ve yakından tanıdığı Mustafa Karataş ‘İslam’da Kadın ve Aile’ konusu hakkında konuklarını bilgilendirdi. İslam dininin kadına verdiği değeri anlamak için İslam öncesini de bilmek gerektiğini söyleyen Mustafa Karataş, “İslam öncesi yaşanan cahiliye döneminde Arabistan’da kadınların durumu içler acısıydı. Peygamber Efendimiz eşini, kızlarını, sütannesini bile çok sever ve sayardı. O, bir devrim yaptı” dedi.

Konuşmasında İslam dünyasında kadının önemine dikkat çeken Mustafa Karataş, “Cenab-ı Hak, en kıymetli duyguları onlara koymuş. Allah-ü Teala, anneleri o kadar değerli saymış ki Kur’an-ı Kerim’de bile onlara ‘sakın öf bile demeyin’ diye buyruluyor” diye konuştu.

Mutlu bir yuva için eşlerin birbirinin kıymetini bilmesi gerektiğini belirten Karataş, “Birbirimize şefkatle yaklaşmak zorundayız. Birbirinizi seviniz. Şu an bir rüyada gibiyiz, ölünce uyanacağız. Birbirimizi her zaman sanki kaybedecek gibi sevmeliyiz. Her şeye ‘bugün varız, yarın yokuz’ diye bakarsanız o zaman bütün düşmanlıklar ortadan kalkar. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Malın, mülkün hiçbir önemi yoktur. Önemli olan insanlıktır. Memleketimizde birlik ve beraberliğe ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA