Çerkezköy Belediye Başkanı Ertem Açıklaması

AK Parti Genel Merkezi’nin Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Belediye Başkan Adayı olarak ilan ettiği mevcut Belediye Başkanı Ali Ertem için İlçe Teşkilat Binası’nda tanıtım programı gerçekleştirildi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ertem Açıklaması

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatlanma Başkanı Ferhat Yegin uzun bir sürecin sonuna geldiklerini söyledi.

Daha zor bir sürecin kendilerini beklediğini belirten Yegin, "Tüm aday adaylarımızla birlik ve beraberlik içinde 30 Mart sabahına kadar gidilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Çok çalışarak Çerkezköy Belediyesi’ne 3. defa AK Parti bayrağını dikeceğiz. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. İnanmak başarmanın yarısıdır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Sizlerin de buna inanarak çalışmanızı rica ediyoruz” dedi

17 Aralık’ta yaşanan ve hala ülke gündeminde olan yolsuzluk iddiaları hakkında da konuşan Yegin, “Halkımız oynanan oyunun farkındadır. Vatandaşımız 30 Mart seçimlerinde bunun cevabını sandıkta verecek. Milli irade her şeyin üstündedir. Başka hiçbir güç, hak bildiğimiz bu yoldan bizi döndüremez” diye konuştu.



"İSMİN ÖNEMİ YOK"
Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı’nın kendisine tebliğ edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Geçtiğimiz 3 aylık süreçte tüm aday adayı arkadaşlarımızla birlikte ne olursa olsun kime bu görev tebliğ edilirse, bu aday genel başkanımızın ve başbakanımızın tespit ettiği aday olacak dedik. Belirlenen kişi, Genel Başkanımızı Çerkezköy’de temsil edecek dedik. Bu nedenle adayın isminin önemli olmadığını söyledik. Kim aday olursa hep birlikte onun arkasında olacağımızı söyledik. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın takdirleri teveccühleri bize yöneldiğinden dolayı bugün ben AK Parti’yi Çerkezköy’de temsil edecek aday olarak karşınızdayım” ifadelerini kullandı

İsminin hiç önemli olmadığını söyleyen Ertem, “Her biriniz Ali Ertem’in şahsında birer adaysınız. İnandığımız dava tektir. AK Parti’nin ve Genel Başkanımızın, hükümetimizin başarılı olması gerektiğine inanıyoruz. Ali Ertem ismi hiç önemli değil. Her biriniz bir aday olarak bu seçimlere giriyorsunuz” dedi.


Aday adaylığı sürecinde AK Parti’nin çizdiği yol haritası çerçevesinde bir taraftan Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini yaparken bir taraftan da teşkilatın verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Ali Ertem, “Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Bu sürecin sonunda 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan bir arkadaşınız olarak 3. dönem adaylığı tarafıma tebliğ edildi. Ben önce rabbime şükrediyorum. Sonrasında Genel Başkanımıza Başbakanımıza bana güven duyduğundan dolayı teşekkür ediyorum. Çerkezköy halkının teveccühü ile inşallah 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde 2 dönem olduğu gibi 3. dönem de, başbakanımızın da tabiriyle ustalık dönemimizde de belediyeye AK Parti bayrağını dikeceğiz” diye konuştu.



"ÇERKEZKÖY’DE YAPTIKLARIMIZ ORTADA"
Bundan sonraki süreçte daha çok çalışmaları gerektiğini belirten AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, “Her birimiz birer adaymışız gibi çalışmalıyız. Seçimleri kazanmama gibi bir sıkıntımız yok. Çerkezköy ile birlikte tüm ilçelerimizin Belediye Başkan Adayları açıklandı. Topyekün hepimiz o kadar çok çalışmalıyız ki sadece Çerkezköy’ü değil Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanalım” dedi.


Trakya’nın büyükşehir anlamında AK Parti Belediyeciliği ile tanışmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Ertem, “AK Parti Belediyeciliğini 10 yıldır Çerkezköy’deki insanlarımız yaşıyor. 10 yıldır hizmet ediyoruz. Çerkezköy’de yaptıklarımız ortada. Bugüne kadar sizlerin bize emanet etmiş olduğu bu görevi, bir emanet gibi, o emanete hıyanet etmeden yapmaya çalıştık. Tabi ki hatalarımız, kabahatlerimiz, noksanlarımız oldu. Ama bilinçli bir şekilde asla hata yapmamaya çalıştık ve Çerkezköy’de sizlerin emanetini, bize bıraktığınız gibi aynı şekilde bugüne kadar taşıdık. Bundan sonra da Çerkezköy’ü Kapaklı’yı ve diğer ilçeleri almak için çalışacağız. Fakat Büyükşehiri kazanmadıktan sonra hiçbir anlam ifade etmez” dedi.


Ne kadar iyi bir liste yapmaya çalışılırsa çalışılsın, listeye 31 kişiyi yazılacağını belirten Ertem, “Onlarca kişi dışarıda kalacak. Dolayısıyla bütün arkadaşlarımızın bu anlamda bize destek vermelerini istiyoruz. Kırılmalarını, gücenmelerini istemiyoruz. Listede gösterilecek olan adayların kendi adaylarıymış gibi arkalarında durmalarını istiyorum” dedi.

Bir taraftan liste hazırlamaya çalışırken bir taraftan da projeleri anlatacaklarını söyleyen Ali Ertem, “Allah size, bize ve teşkilatımıza en iyi listeyi yapma basiretini versin inşallah. En iyi listeyi yapmayı başarırsak Çerkezköy’de hiçbir sıkıntı yaşamadan seçimlere de gitmiş olacağız” diye konuştu.

Diğer partilere karşı kırıcı olmadan bir aday adaylığı süreci geçirdiklerini ifade eden Ertem, “CHP ve MHP’nin adayı açıklandı. Diğer partilerin adayları 5-10 güne kadar açıklanacak. Bu süreçte biz AK Partililer olarak diğer partilerle polemiğe girmemeye çalışacağız. Hakaret, aşağılayıcı bir şey olmadığı sürece hiçbir eleştiriye cevap vermemeye çalışacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar onlarla tartışmaya girmemeye gayret edeceğiz. Seçimlerden sonra yine birlikte yaşayacağız. Birbirimizin yüzüne bakacağız. Kendimizi ve AK Parti’yi anlatacağız” ifadelerini kaydetti

Ali Ertem’e seçimlerde başarılar dileyen ve adaylığının kendisi ve Çerkezköy için hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ise “Çerkezköy’de 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyor. İnşallah bu dönem onun ustalık dönemi olur. Allah ona ustalık dönemini de nasip etsin” dedi

Çerkezköy’ün AK Parti’nin kalesi olduğunu dile getiren Karadeniz “Bu kaleyi düşürmeyelim. İnşallah bu dönemde AK Parti’nin genel seçimlerde aldığı oyun üstünde oy alacağımıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum diye konuştu

Programın sonunda Çerkezköy Adayı Ali Ertem, Kapaklı Adayı Ömer Karadeniz, Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Tuncay Yegin, Süleyman Ak, Mehmet Danyeli ve Efrahim Yeşil birlik ve beraberlik mesajı verdi

Kaynak: İHA