Niğde’de Güle Oynaya Karne Aldılar

DÜNYA Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi, Niğde Sanat Severler Derneği ve THK Niğde Şubesi tarafından Niğde Emin Teoman Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde karne eğlencesi düzenlendi.

Niğde’de Güle Oynaya Karne Aldılar

Halk Ozanlarının seslendirdiği şarkılarla engelli çocuklar neşeli dakikalar yaşadı. Öğretmenleriyle, aileleriyle güzel bir karne günü geçiren çocuklar, eğlence programının sonunda karnelerini büyük bir sevinçle aldılar. Karne programında ayrıca THK Niğde Şubesi tarafından öğrencilere karne hediyesi dağıtıldı.

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi Başkanı Fatma Büçükakkaş, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi ve Niğde Sanat Severler Derneği ile birlikte bir çok sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Sivil toplum kuruluşlarıyla böyle bir program hazırlamayı düşündük. İlimizde çeşitli kurumlarda daha önce Niğde Sanat Severler Derneği ile bu tür programlar yapmıştık ve başarılı olduk. Bu sefer programımız farklı olmasını istedik. Zihinsel engelli öğrencilerimiz için bir karne programı hazırlayalım dedik. Çocuklarımızda bu programda çok eğlendi mutlu oldu” şeklinde konuştu.

Niğde Sanat Severler Derneği Başkanı Nilgün Türkmen, Sanatın evrensel olduğunu ve müziğin herkesime hitap ettiğini belirterek, “Bir çok yerde etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerden çok güzel tepkiler aldık. Buda bizi çok mutlu etti. Şimdi de öğrencilerimiz için bir program düzenledik” dedi
Niğde Emin Teoman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Recep Çakıroğlu ise programı hazırlayan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Çakıroğlu, özel eğitim şenliğine Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi, Niğde Sanat Severler Derneği ile birlikte katılmayı planladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA