Bakan İşık, 'Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'Nin Yeni Binasını Açacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi"nin yeni binası, 25 Ocak Cumartesi günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılacağı törenle açılacak.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Münir Karaloğlu, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binasında incelemelerde bulundu. Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, merkezin çocukların bilime olan ilgilerinin artmasına vesile olacağını söyledi.

Merkezin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla cumartesi günü, saat 14.00'te açılacağı belirten Karaloğlu, "Türkiye'de bilim merkezlerinin tarihi çok eski değil, 3-4 yıllık bir gelişmesi var. Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin en önemlilerinden biri Bursa Büyükşehir Belediyesince yapıldı. Çocuklarımız burada hem bilim tarihini sergilerle öğrenmiş olacak, hem de bilimsel deneyleri görerek, dokunarak, bizzat deneyerek öğrenecek. Çocukların bilime olan merakını arttırmak, burada esas olacak" diye konuştu.

Tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Karaloğlu, "İnşallah Bursa'da bu bilim ve teknoloji merkezini gezen çocuklarımızın bilime olan ilgileri alakaları artar ve gelecekte ülkemizin önünü açacak buluşların sahipleri olurlar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Karaoğlu'na merkez için şu ana kadar 18 milyon lira harcandığını, tamamlandığında ise toplam 25 milyon liraya mal olacağı bilgisini verdi.
Kaynak: AA