(özel Haber) Kar Paletli Ambulanslar Engel Tanımıyor

Kış mevsimi ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illere tahsis edilen kar paletli ambulanslar karlı yollarda engel tanımadan sağlık hizmeti veriyor.

(özel Haber) Kar Paletli Ambulanslar Engel Tanımıyor

Aksaray’a Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen kar paletli ambulans araçların giremediği yerlere rahatlıkla girebiliyor. Özel yapılmış paletleri ile kardan ve buzdan kesinlikle etkilenmeyen kar paletli ambulanslar, hastalara tüm zorlu şartlarda kısa sürede müdahale ediyor. Aksaray’da özellikle köy ve kasabalarda yoğun olarak kullanılan kar paletli ambulans, köy ve kasabalardaki zorlu kar engebelerinden rahatlıkla geçerek hastalara kısa sürede ulaşıyor

Kar paletli ambulansın Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illere olduğu gibi Aksaray’a da bir adet tahsis edildiğini ifade eden 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Can Cansızlar, “Kış aylarının gelmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen kar paletli ambulansımızı kullanmaya başladık. Özellikle kapanan köy yollarında ve Hasan Dağı’ndaki vakalarda çok verimli olan bir aracımız. Kar paletli ambulansımız karın yoğun olduğu bölgelerde kullanıyoruz. Özellikle kendi ambulanslarımızın, yani kara ambulanslarımızın ulaşamadığı yerlere kar paletli ambulansımız ile ulaşıyoruz. 2013 yılı kış mevsiminde de şu ana kadar 17 vakamıza kar paletli ambulansımız ile rahatlıkla kar engeline takılmadan müdahale ettik” dedi.

Kaynak: İHA