‘kpss Semineri ve Kariyer Meslekleri’ Konferansı Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Dekan Yardımcısı Öğr.

‘kpss Semineri ve Kariyer Meslekleri’ Konferansı Düzenlendi
Gör. Yusuf Yıldız tarafından, ‘KPSS Semineri ve Kariyer Meslekleri’ hakkında bilgilendirme konferansı verildi.

İslahiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Öğr. Gör. Yusuf Yıldız, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) kamuya alınacak pek çok kadro ve pozisyondaki personel için belirleme sınavı olduğunu söyledi.

Yıldız, 2002 yılından bu yana yapılan sınavın tüm lisans, ön lisans ve lise mezunlarının yanı sıra A grubu kadroların ağırlıklı olarak İİBF, Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Mezunları ile bazı mühendislik bölümleri mezunlarının atanması ve seçilmesi amacıyla yapıldığını ifade etti.

2 milyon insanın katıldığı KPSS'nin, kamuya personel alımında en objektif kriter olduğuna değinen Yıldız, “Öğrencilerimizi özel sektörün yanı sıra bu ve benzeri merkezi sınavlar aracılığı ile Kamu sektöründe çeşitli kurum ve kuruluşlarda yer alan memurluk, müfettişlik, uzmanlık, kontrolörlük gibi görevlere de hazırlıyor” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Öğr. Gör. Yıldız’a çiçek takdim eden Prof. Dr. Altıntaş, fakülte olarak öğrenciler için çeşitli kursların düzenlenmesini planladıklarını belirtti.

Kaynak: İHA