D-605 Yahya Kaptan Girişinde İnşa Edilen Köprülü Kavşak Hizmete Açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-605 Yahya Kaptan girişindeki köprülü kavşak çalışmasını 7/24 çalışarak altı ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

D-605 Yahya Kaptan Girişinde İnşa Edilen Köprülü Kavşak Hizmete Açılıyor
Kavşağın açılışı 18 Ocak Cumartesi saat 13.30’da törenle gerçekleştirilecek.
D-605 karayolu üzerindeki köprü 250 metre uzunluğunda. Köprü geçişi ve Yahya Kaptan-Yenişehir bağlantısı 2x2 şeritli olarak düzenlenirken yan yollar 2 şeritli olarak yapıldı. Projede yan yollarla birlikte toplam uzunluk 900 metreyi buldu. Çalışmalarda 2 bin ton asfalt kullanıldı.

Projenin hayata geçirilmesiyle kavşaktaki trafikte hızlı bir sirkülasyon oluşacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik ışıklarında bekleme sonucu yoğunlaşan kavşakta köprüyle birlikte rahatlama yaşanacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek.

D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçlar yan yollar vasıtasıyla birbirine karışmayacak. Kavşakla D-605, köprü üzerinden transit hale gelirken Yahya Kaptan ve Yenişehir Mahallesi’ne yan yollar üzerinden köprü altını kullanarak geçiş sağlanacak.
Kaynak: İHA