Bolvadin’ De İnfaz ve Koruma Memurlarına ‘saygı’ Eğitimi

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde İmam-Hatib Fatih Demirtaş, tarafından Bolvadin Ceza İnfaz Kurumundaki infaz ve koruma memurlarına ‘Saygı’ isimli bir eğitim verildi.

Bolvadin’ De İnfaz ve Koruma Memurlarına ‘saygı’ Eğitimi

Etkinlik, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 2014 yılında uygulamasını başlattığı ‘Ceza İnfaz Kurumları Değerler Eğitimi Projesi’ kapsamında gerçekleştirildi.

Eğitim toplantısında herkese karşı saygılı, tatlı dilli, güler yüzlü ve açık kalpli olmanın önemini anlatarak konuşmasına başlayan Fatih Demirtaş, bir Müslümanın daima saygı ve güler yüzlü olması gerektiğini vurguladı. Müslüman’ın hiç kimseyi asık bir yüzle ve saygısızca karşılamayacağını kaydeden Demirtaş, “Hazreti Muhammed (S.A.V.) bir Hadis-i Şerif'te, ‘Şüphe yok ki, Allah yumuşak huylu, açık yüzlü kimseyi sever’ diye buyurmuştur. Hesap günü gelmeden misafir olarak yaşadığımız bu dünyada kardeşçe bir birimize saygılı olarak yaşamalıyız. En güzel kardeşlik ve saygı, peygamber efendimiz zamanında yaşanmıştır. Ensar ve Muhacir kardeşliği, saygıyı hiçbir devirde yaşanmayacak kadar güzel örneklerle doludur” dedi.

Konuşmasında Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerif'lerden örnekler veren Demirtaş “Haset, yalan, gıybet, dedikodu, kibir, gurur, gibi ahlaki ve saygıdan uzak sorunlar bizim kardeşliğimize leke düşürüyor. İslam dininin yasakladığı kötü huylardan uzak duralım. İnanan insanlar arasında kardeşliği pekiştirici güzel davranışlara yani saygıya önem verelim” dedi.

Eğitimin sonunda imam-hatip Fatih Demirtaş, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kaside okudu.
Kaynak: İHA