İl Müftüsü Ersoy’un Mevlid Kandili Mesajı

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Mevlid Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.


Ersoy, pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gecenin alemlere rahmet olarak gönderilen; sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörü timsali olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1443. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Hz. Muhammed’in (SAV) doğum gecesinin, asırlardan beri Müslümanlar tarafından “Mevlid Kandili” adı ile kutlandığını kaydeden Ersoy, mesajında, “İslam dini inanç ve ahlâkı birbirine bağlamış ve en güzel ahlak sahibi olarak da Peygamberimizi tanıtmıştır. İslâm Peygamberi de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade eder. Hz. Peygamberin hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hz. Peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının mihveri, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Zaten ilâhi dinlerin öncelikli gayesi de insanlara güzel ahlakı kazandırmak, bu yolla kâmil insanı ve birbirini sayan ve seven, birbirinin derdine koşan, güzellikte yarışan mükemmel toplumu oluşturmaktır. Peygamber ahlâkıyla ahlaklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar, peygamberin rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah’a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar” ifadelerini kullandı.

Sevgi, barış, kardeşlik mesajları da veren Ersoy, şöyle devam etti:
“Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, O’nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini; hülasa insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir. Mevlid Kandili, Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır Mevlid Kandili’nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, başta Eskişehirli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.”
Kaynak: İHA