Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Sakarya’da yüzlerce partili tarafından görkemli bir şekilde karşılandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya'da
AK Parti binası önünde partililere hitap eden Bakan İslam’ın daha sonra parti binasında yaptığı toplantıda ettiği duaya partililer, sık sık “Amin” diyerek karşılık verdi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve AK Parti'lilerin yoğun bir katılımla TEM Adapazarı gişelerinde karşıladığı Bakan İslam, Sakarya'daki ilk ziyaretini gerçekleştireceği AK Parti il binasına kadar uzun bir konvoyla şehre giriş yaptı.

AK Parti binası önünde yüzlerce partilinin sevgi gösterileriyle karşılanan Ayşenur İslam, burada kısa bir konuşma yaptı. Bakan İslam, “Bizi bugünlere eriştiren Allah’a hamdolsun. Sayın Başbakanımız'la beraber Bakan olduktan sonra ilk geldiğimiz yer Sakarya’mızdı. Sayın Başbakanımızın bize Sakarya’mıza tevcih ettiği bu göreve layık olmaya çalışacağımızı, ona burada yaptığınız karşılama ile sizler gösterdiniz. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Sakarya’nın 14 yıl sonra kabinede temsil ediliyor olması Sakarya teşkilatının, hepinizin başarısı. Teşkilatın A’dan Z‘ye kadar bütün mensupları hem Sakarya’mızın hem ülkemizin bütün menfaatleri için çalışmaya eskiden olduğu gibi devam edeceğiz” dedi.

Bakan İslam, parti binası önünde açıklamasının ardından parti binasında bir toplantı düzenledi.

Toplantıya; AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanları, parti teşkilatı üyeleri ve kalabalık bir basın ordusu katıldı.

Bakan İslam burada yaptığı konuşmasında, yine partililere teşekkür etti. İslam, “Sakarya’mızdan çıkmış bir milletvekilinin kabinede temsil ediliyor olmasını elbette ben de sizler gibi önemsiyorum ama bu benin kendi başarımdan ziyade Sakarya teşkilatının çalışmalarının bir başarısıdır. Onun için aslında bu sizin başarınızdır. Size teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Bakan İslam, “Sayın Başbakanımızın söylediği gibi milletimizin, ümmetimizin dünyanın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bu ateşten gömleğin teselli eden tarafı var. Bir dua aslında bu. Allah bütün hayırlı işlerinizi vesile etsin inşallah. Elimizden, dilimizden, gönlümüzden hep hayırlar olsun. Milletimizin istedikleri sükut bulsun. Bizler hem şehrimizin hem ülkemizin, yakın çevremizin ve dünyamızın refahına, barışına, mutluluk içinde yaşamasına vesile olalım inşallah. Bu dar boğazları hep beraber aşalım. İnsanımızın hiç ağlamadığı, herkesin güldüğü, herkesin içinde sürur olduğu, herkesin içinde mutlu olduğu bir dünyanın kapılarını açalım” diye dua ederken, partililer de her duanın ardından 'amin' diyerek Bakan İslam’a eşlik ettiler.

“Ateşten denizlerde mumdan kayıklarla yüzdük geçtik biz” diyerek, AK Parti’nin 12 yıldır bugünlerden çok daha zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bakan İslam, “Bunu da başaracağız inşallah. Yeter ki bir olalım, birlik olalım. Kalplerimizi birbirimize açalım. İşimizi bilelim. İşi ehline teslim edelim ve dosdoğru bir yolda yürümeye ahdedelim. Ondan sonra her şeyi başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Bakan İslam, partideki programının ardından AKM’de gerçekleştirilen AK Parti Adapazarı İlçe Danışma Meclisi'ne katıldı.

Kaynak: İHA