Araştırmacı Dünya Barış Elçisinden Gülşen’e Ziyaret

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz Araştırmacı Dünya Barış Elçisi sıfatı ile Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i makamında ziyaret etti.

Araştırmacı Dünya Barış Elçisinden Gülşen’e Ziyaret

Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmazın oğlu Turgut Kaçmaz, Kültür ve Sanat Merkezinde açmış olduğu Çanakkale Savaşları konulu resim, fotoğraf ve materyalleri ile Çanakkale Zaferinin ruhunu Çaycuma’da halka ve öğrencilere yapmış olduğu gösteri ile yaşatmıştı. Turgut Kaçmaz kendisine bu konuda yardımcı olan Başkan Mithat Gülşen’i makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Kaçmaz Başkan Gülşen’i ziyareti esnasında bir konuşma yaparak 6 bin talebeye vatan sevgisini, yurt sevgisini, bayrak sevgisini aşıladıklarını ifade etti

Kaçmaz, “Karapınar’da bana verilen o duyguyu sevgiyi bana kimse veremez. Bütün yöreler böyle ama Karapınar ayrı bir yerdi. Başkanım ben size başarılar diliyorum bu çizginizi devam ettirin. Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de savaşırken şunu söylemiştir. “Çanakkale anlatılmaz Çanakkale Çanakkale yaşanır ama bomba sırtını anlatmadan geçemem. Siperler arasındaki mesafe 8 metre, birinci siperdekilerin hepsi şehit oluyorlar. İkinci siperdekiler bunları görüyorlar 3 dakika sonra onlarda şehit olacaklarını biliyorlar ama hiçbir korku hiçbir ürperme yok. Kur’an bilen Kur’an okuyor, Kur’an bilmeyen kelime-i şahadet getiriyor. Çanakkale’yi kazandıran ruh bu ruhdur. Ben Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen Turgut Kaçmaz'ın ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Bize Çanakkale’de olanları tekrar yaşattınız. Gerçek olayları bizde tekrar canlandırdınız. Çaycuma’da çok büyük bir yoğun ilgi gördü. Ben bundan dolayı sizi tebrik ediyorum. Büyük gazimiz Hüseyin kaçmaz abimizin ruhu şad olsun. Atalarımız, büyüklerimiz, cengaverlerimiz olmasaydı bugün biz bu toplantılarda olmazdık. Ben güzel çalışmanızdan dolayı sizi kutluyor teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA