Filipinler'den Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı

ANKARA - Filipinler Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Josephine Romero, istikrarlı ve sağlam bir ekonomiye sahip olduklarını belirterek, Türk işadamlarına Filipinler'de yatırım yapma çağrısında bulundu.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Romero, ASAD'da yaptığı konuşmada, Türk işadamların Filipinler'deki ticari imkanlar ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.

Romero, geçen yıl 65 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatı yaptıklarını hatırlatarak, bu rakamı 2016'ya kadar 100 milyar dolara taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Filipinler'e yüzde 27'si imalat sektöründe olmak üzere her yıl 15 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiğini dile getiren Romero, şöyle konuştu:

"Biz dinamik insanlarız. Mutluyuz, çalışkanız ve sıcak kanlıyız. 100 milyonluk nüfusumuzun çoğunluğu 24 yaşın altında. Güzel bir ülkemiz var. Pek çok yabancı Filipinler'e geldikten sonra buradan ayrılamıyor. Stratejik coğrafi konum olarak Türkiye'nin daha şanslı olduğunu inkar edemeyiz. Filipinler'den 2,5 saatte ulaşılabilecek ülke sayısı 20 iken, Türkiye'den hareket edildiğinde ise 65 ülkeye ulaşıyorsunuz. Ancak bizim ulaştığımız 20 ülke, sizler için de cazip olabilir."

Filipinler Borsası'nın geçen yıl en iyi kazandıran borsa seçildiğini dile getiren Romero, Türk firmalarına özellikle altyapı ve inşaat alanında yatırım yapma çağrısında bulundu. Romero, ayrıca, ülkede yatırım yapmak isteyen firmaların 8 yıla kadar gelir vergisinden muaf olacağını ve gümrük prosedürlerinde kolaylık sağlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA