Esenyurt Belediyesi Meclisi’nden Spora Tam Destek

Esenyurt Belediyesi Meclisi, yaz dönemi tatili ardından Eylül ayı ilk meclis toplantısı 14 gündem maddesi ile gerçekleşti.

Esenyurt Belediyesi Meclisi’nden Spora Tam Destek
Toplantıda amatör spor kulüplerine yardım yapılmasına ilişkin 3’ncü gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Esenyurt Belediyesi 2013 Eylül ayı 2 oturumlu meclis toplantısı gerçekleştirildi.

14 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda meclisi, Esenyurt Belediyesi Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek’in yönetti. Toplantıda tüm meclis üyeleri de hazır bulundu. Mecliste sportif faaliyetlere ve spor kulüplerine destek amaçlı olan 3’ncü madde dikkat çekti.

Toplantı sportif faaliyetlere ayrılan bütçe hakkında bilgiler verilerek başlandı. Söz alan BDP gurup sözcüsü Arzu Moco’nun sorularına AK Parti grubu adına Mustafa Akboğa yanıtladı. Belediye yasasının 14 / B bendinde, amatör spor kulüplerine yardımla ilgili konuyu özetleyen Akboğa, “Esenyurt ’ta büyük bir genç nüfus mevcuttur. Bizler Esenyurt Belediyesi olarak gençliğe yönelik yaptığımız büyük yatırımlarla geleceğimizi hazırlıyoruz.İlçemizdeki amatör spor kulüpleri düşük bütçeleri ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Bütçe gelirinin hiç olmadığı gençlerimize, amatör spor kulüplerimize hem yasa gereği hem de misyonumuz gereği destek sağlamak bizim üzerimize vazifedir. Amacımız Esenyurt’daki genç nüfusu sportif faaliyetlere teşvik edip zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktır” dedi.

Bunun üzerine amatör spor kulüplerine yardım yapılmasına ilişkin, 3’ncü gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Eylül Ay’ı 2’nci meclis toplantısında, Esenyurt ‘ta kamulaştırma çalışmaları ve belediye bütçesi, üzerinde durulan diğer gündem maddeleri oldu. Muhalefet grubu tarafından yöneltilen sorulara AK Parti adına Mustafa Akboğa ve Emin Batmazoğlu cevap verdi. Akboğa ve Batmazoğlu, yasa ve tüzük gerekliliklerine göre hareket edildiğini belirterek, hiçbir vatandaşın mağduriyet ve sıkıntı yaşamaması için çok dikkatli ve özverili çalışıldığına dikkat çekti.

Kamulaştırmaya ilişkin hukuk komisyon raporu ise, Necmi Kadıoğlu ve Hakan Şükür Stadyumu’nun maliye hazinesine devredilmesi, Esenyurt İstiklal Mahallesi, Örnek Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi’nde okul yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi üzerinde konuşulan maddeler oldu.

Esenyurt Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında maddelerin büyük bir bölümü oy birliği ile kabul edilerek toplantı sona erdi.

Meclise izleyici olarak katılan Esenyurt Kulüpler Birliği yöneticileri, meclis toplantısı ardından spor adına böyle bir kararın çıktığı için Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek ve meclis üyelerine teşekkür ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA