Suluova'da "Özel Eğitim" Semineri Düzenlendi

AMASYA - Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Suluovalı öğretmenlere yönelik özel eğitim semineri düzenlendi.

Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan seminerde açıklamalarda bulunan Özel Eğitim Şube Müdürü Yasin Küçük, seminerlerin il merkezi ile Suluova, Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Merzifon ilçelerinde yapılmakta olduğunu söyledi.

İl genelindeki anaokulu ve 1. sınıf öğretmenlerine zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm rahatsızlıkları konularında eğitimler verdiklerini ifade eden Küçük, "Zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm durumundaki öğrencilerin erken tanısı ve tedavisi hakkında bilgiler vermekteyiz. Amacımız bu kapsamdaki çocuklarımızı eğitime dahil edip başarılarını artırabilmek ve topluma kazandırabilmektir. Anaokulu ve 1. sınıfta eğitim gören çocukları öğretmenlerimiz aracılığıyla tespit edip gerekli iyileştirici çalışmaları yaparak erken tanılarını ve tedavilerini sağlamayı, dolayısıyla eğitimin içerisinde tutarak topluma kazandırmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Aile içi iletişim ve etkileşim becerileri ile anne ve baba yaklaşımlarının çocukların akademik performanslarını doğrudan etkilediğini vurgulayan Küçük, "Çocukların uyum sorunlarının çoğu aile içindeki yanlış öğrenme ve davranış problemlerinden kaynaklanmakta. Bu duygu ve davranışlarla okul hayatına başlayan bireyin akademik performansını yükseltmek ve ona davranış değişikliği kazandırmak kolay değildir. Bu süreç içerisinde özel eğitim gerektiren bireyin gereksinimlerini karşılamak ve bağımsız, kendine yetebilen bir birey konumuna getirebilmek zorlu bir süreçtir" diye konuştu.

Amasya genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel sektör bünyesinde 25 adet rehabilitasyon ve özel eğitim okulunun bulunduğunu belirten Küçük, "Bu kurumlarımızda yaklaşık bin 500 kadar çocuğumuz özel eğitime alınarak topluma kazandırılmaya çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Küçük'ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şubesi rehber öğretmenlerinden Mustafa Kemal Coşkun, Şahin Erzurumlu ve Berat Çelik'in de sunum yaptığı seminere ilçedeki ana sınıfı ve 1. sınıf öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA