''Karanlıktan Aydınlığa'' Projesi Onaylandı

EDİRNE - Edirne Genç İşadamları Derneği ve Dünyam Zihinsel Engelliler Yetiştirme ve Koruma Derneği işbirliğinde hazırlanan "Karanlıktan Aydınlığa'' Projesi onaylandı.

Edirne Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci, bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında, proje kapsamında zihinsel engelli çocukların ailelerine ve bu alanda çalışan öğretmenlere engelli hakları konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Sivil Düşün AB Programı'nın desteğiyle yürütülen projenin bütçesinin yüzde 40'ının dernek yöneticileri tarafından karşılanacağını belirten İnci, "Proje yaklaşık 2,5 ay sürecek. Eğitimde anlatılanlar kitapçık haline getirilerek engellilerin ailelerine dağıtılacak. Bu projeyle sosyal sorumluluk alanında üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz" dedi.

Dünyam Zihinsel Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Durna da öncelikle ele aldıkları konunun zihinsel engelli bireylerin cinsel eğitimi olduğunu belirtti.

Bu konunun, Türkiye'de bir tabu olarak görüldüğünü ve velilerin bu konuyla ilgili ciddi kaygılar taşıdığını ifade eden Durna, çocuklarda bedensel ve ruhsal gelişime bağlı olarak bir takım değişiklikler ortaya çıktığı zaman, velilerin çok daha sıkıntılı bir duruma gelip bunu gizlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Velilerin, böyle durumlarda uzman kişilerden yardım almak yerine daha az bilgiye sahip kişiler tarafından yönlendirildiğini dile getiren Durna, "Bu durum çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor ve bir takım istismarlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle projemizin konusunu engelli hakları olarak belirledik" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da projenin engelli bireyler ve aileleri için yeni ufuklar açacağına inandığını ifade etti.

Proje, 15 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA